Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇİFTÇİYE GELİR DESTEĞİ!..

ÇİFTÇİYE GELİR DESTEĞİ!..

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası BaÅŸkanı Åžeref TürkoÄŸlu, 2015 yılı alan bazlı fındık destek listeleri askıdan indiÄŸini 5 bin 780 çiftçinin 69 bin dekar alandan fındık desteÄŸi almaya hak kazandığını söyledi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2015 yılı alan bazlı fındık destek listeleri askıdan indiğini listelerde yanlışlık veya bir eksiği olanlar kaymakamlık başkanlığında toplanan Fındık Komisyonu tarafından karara bağlandığını söyledi.

Alaplı’da 2015 yılında 5 bin 780 çiftçinin 69 bin dekar alandan fındık desteÄŸi almaya hak kazandığını belirten TürkoÄŸlu,  “5 bin 780 çiftçimiz 69 bin dekar alandan fındık desteÄŸi almaya hak kazanmıştır. Alaplı ilçemize gelecek olan para miktarı 11 milyon 821 bin 625 liradır. Bu paranın 15 Hazirana kadar çiftçimize ulaÅŸmasını bekliyoruz. Bu para geldiÄŸinde hem çiftçimiz, hem esnafımız ferahlayacaktır. Bütün çiftçilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını dilerim. Dilerdik ki bu destekten yararlanan çiftçilerimizin sayısı 8000 olsun, alanda 94 bin dekar olsun. Ne yazık ki vefat eden çiftçilerin arazilerinin veraset intikal iÅŸlemlerinin tamamlanmaması ve yüzde  6 meyilin altında olan sulanabilir arazilerin destek alamaması nedeniyle sadece 5 bin 780 çiftçimiz desteklerden yararlanabilmektedir. Bizim temennimiz fındık bahçesini kim iÅŸliyor ise desteÄŸini o almasıdır. Bütün fındık bahçelerinin destek alabilmeleri için sistemin yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Her çiftçimizin devlet desteklerinden yararlanmasını istiyoruz. Türkiye genelinde 4,5 milyon çiftçimiz var bunun 3 milyonu destekten yararlanabilmektedir. Yine Ziraat Bankasından kredi alan çiftçi sayımız 1 milyon civarındadır. 3,5 milyon çiftçimiz devletin verdiÄŸi krediden yararlanamamaktadır. Bu ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo