Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

" EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

" EN Ä°YÄ°SÄ°NÄ° YAPACAÄžIZ"

Ak Parti adayı İbrahim Sezer,


Belediye tarafından festival kapsamında yapılan etkinlik ya da organizasyonlarda esnaflardan zorla para alınmasının doğru bir tavır olmadığı söyleyen Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, kendisinin böyle bir tarz yapıya sahip olmadığını, belediyeye geldiklerinde de bu tür tavır taşımayacaklarını ifade etti.

GENÇLERİMİZ İLE FESTİVALLERİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Sezer ayrıca seçim çalışmaları başladığı günden itibaren iddialı olarak konuştuğu şeylerden birisinin de yapılmayanları yapmaya gelmek, yanlış yapılanları da yapmamak, olduğu vurgusunu defalarca belirttiklerini ifade etti. Ayrıca Sezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Festivallerin, iddia ederek söylüyorum, en güzelini yapacağız. EreÄŸli’de festivallerin yapılmasını isteyen ciddi bir kesim var. Özellikle gençlerimiz festivallerin yapılmasını istiyor. EreÄŸli’de farklı aktivitelerle uÄŸraÅŸan yapan gruplar var. Bu grupların kendilerini hünerlerini gösterebilecekleri bir havaya da ihtiyaçları var. ÖrneÄŸin ‘Modifiye Araç Tutkunları’ adı altında birleÅŸen 70 kiÅŸilik bir grup ile iftar yaptım. Bu belirli yaÅŸ aralığında olan arkadaÅŸlara kendi hünerlerini sergileyebilecekleri etkinlikler düzenleyerek yer vermek lazım. Buna benzer deÄŸiÅŸik spesifik ürünler üreten gruplar olabilir, bölgemizde stratejik ürünler üretenler olabilir bunlara festivallerde daha geniÅŸ kapsamda yer vererek mini fuarcılık ÅŸeklinde alanlarda, kendilerini gösterebilmelerine öncülük etmek baÅŸlıca hedeflerimiz arasında.”

ESNAFLARDAN ZORLA PARA Ä°STEYENLERDEN OLMAYACAÄžIZ

Bir Kültür Sanat Festivali yapıyorsanız, kafada başka hesaplar yoksa buna kaynak bulmanın çok zor olmadığını ve esnaflardan zorla para almanın gerek olmadığını söyleyen İbrahim Sezer;

“Åžehir için baÅŸka bir organizasyon yaparsanız sünnet gibi, vatandaÅŸta bu etkinliÄŸe şöyle bir katkım olsun der.  Sanayici arkadaÅŸlarımızın hayır olarak gördüğü bu etkinliklere destek olduÄŸunu ben biliyorum mesela. Ama vatandaÅŸa zorla ÅŸu kadar para vereceksin, bu kadar yetmez demek olmaz. Bizler geldiÄŸimizde öyle yapmayacağız. Biz o tarzda yaklaşım sergileyenlerden deÄŸiliz.”

BENİM ADAY OLABİLMEK İÇİN HARCADIĞIM MİLYON DOLARLARIM OLMADI

Kendisinin ekonomik olarak sınırlı bütçe yol aldığını fakat seçimde diğer iddiası olmayan bazı Siyasi Partilerin kazanamayacaklarını bile bile devasa bütçeler ayırmasının nedenini değerlendiren Sezer, vatandaşla yaşadığı bir örnek olayı şöyle anlattı.

“Kapısını çaldığım bir vatandaÅŸ, elinde bugüne kadar hep basılan ama hiçbirinin hayat bulmadığı malum proje kitapçığının son basılanı ile karşıma çıktı. Bana “Bu kitapçığa verilen para yazıktır, günahtır. Bu kimin parası ile yapılıyor diye sordu. Bende içine koyduÄŸum 3 adet proje broşürüm ve tanıtım broşürüm olan elimdeki bir bez çantayı o vatandaÅŸa göstererek” Buda bizim yaptırabildiÄŸimiz” dedim. Bu tür kitapçıklar bastırabilecek gücümüz yok ama bunu da yaptırmak zorundayız. Åžunu söylemek istiyorum. Benim seçimi almak çabası ile o tür kitapçık bastırabilecek onun ötesinde Aday olabilmek için milyon dolarlar para verecek hiç param olmadı. Genel Merkezimiz çalışmalar yaparak adayımız sensin dedi. “

BU ADAYLAR BU BÜTÇELERİ NEREDEN BULUYOR?

“Bizim kendimize göre mütevazi bir bütçemiz var. O bütçe ile insanlara mümkün olduÄŸunca ulaÅŸmak istiyoruz. Ellerini sıkıyoruz. Ama onların yaptığı bu harcamalar, kendi bütçeleri olması da mümkün deÄŸil. Åžu an seçimde olan diÄŸer iki partiden bahsediyorum. Bu adayların böyle bir aile bütçesi olması mümkün deÄŸil. Bana göre yanındaki Meclis Ãœyeleriyle bu tür bütçeye ulaÅŸmaları mümkün deÄŸil. “

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo