14 o C Kdz. Ereğli

Maden İşçilerinin Maaş Eylemi Sürüyor!..

Gündem 7 yıl 11 ay 21 saat 35 dakika önce 1434

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini sürdüren işçilerden 9’una, sosyal yardım ile alacaklarının bir kısmı verildi.

Kayyum heyeti ile Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, işçilerin, alacakları ve sosyal yardımların ödenmesi için eylem yaptığı maden ocağına geldi.

İşçilerin alacaklarının bir kısmının ödeneceğini belirten kayyum heyeti, bunun için kendilerine başvurulmasını istedi. Bunun üzerine heyete başvuran işçilerden 9’una, Zonguldak Valiliğince verilen sosyal yardım parası 750 lira ile kayyum tarafından ödenecek bin lira teslim edildi.

Kayyum heyetinde bulanan Polat Sezgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin alın terinin karşılığını vermeye çalıştıklarını belirterek, "Eyleme katılan işçilerden 9’una, kendilerine verilecek sosyal yardım olan 750 lira ile tarafımızdan ödenecek bin lira olmak üzere toplam bin 750 lirayı teslim ettik. Arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Eylem yapan yaklaşık 100 işçiden 64’ünün çeşitli sağlık nedenleriyle ocaktan çıktığı bildirildi.

Zonguldak kent merkezi ve Ereğli’de 6 Mayıs’ta, bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren firma ile Kilimli’deki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti. Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs’ta 4 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Zonguldak Valiliği, işçilerin eylemlerini sonlandırmaları durumunda alacaklarının ödeneceğini bildirmişti.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 1 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 1 saat 13 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 18 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 16 saat 31 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 18 saat 52 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 13 saat 7 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 21 saat 14 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 22 saat 21 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 17 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 10 saat 25 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !