Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

LODOSA KARŞI DİKKATLİ OLUN!..

LODOSA KARÅžI DÄ°KKATLÄ° OLUN!..

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, bölgede etkili olan kuvvetli lodosa karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuvvetli lodos ile başta soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Meteorolojinin günlerdir Batı Karadeniz’de lodos ve fırtına uyarısı yaptığını dikkat çeken TaÅŸkın, şöyle konuÅŸtu:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü özelikle hafta sonu etkili olacak olan lodosa karşı uyarı yapıyor. İlçemizde etkili olan lodos ve fırtınaya karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını önemli rica ediyoruz. Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı cihaz bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen cihazlar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Bu yüzden mutlaka baca temizliği yapılası gerekir. İtfaiye Müdürlüğü olarak baca temizliği ile ilgi vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendirerek baca temizliği hakkında bilgiler veriyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo