Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Liseli öğrenciler iktidar ve muhalefet temsilcisi olarak karşı karşıya geldi

Liseli öğrenciler iktidar ve muhalefet temsilcisi olarak karşı karşıya geldi

Suçların önlenmesinde değerlerin önemini savunan öğrenciler birinci oldu


Karadeniz EreÄŸli’de 21 lise arasından ilk dörde kalan Meslek Lisesi öğrencileri, düzenlenen münazarada kıyasıya yarıştı. Toplumun suça yönelten etkenlerin iÅŸlendiÄŸi münazarayı Ormanlı Çok Programlı Lisesi öğrencileri kazandı. 
Edinilen bilgiye göre, ilk dörde kalan Hacı Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi, Ormanlı Çok Programlı Lisesi, Kdz. EreÄŸli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ä°MKB Atatürk Anadolu Lisesi Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen finalde yarıştılar. 
Yarışma öncesi Hatice Erdem Denizcilik ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kdz. EreÄŸli Fen Lisesi Spor Salonu’nda iftar yemeÄŸi verildi. Protokol üyeleri ve öğrenciler iftarın ardından Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde düzenlene yarışmaya katıldı. Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesi ile baÅŸlayan yarışmayı Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Zonguldak Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Murat Kapıcı, Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Milli eÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy, Zonguldak Ä°l Milli eÄŸitim Åžube Müdürü Üçler Sarıkaya, AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Tat Metal Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Akın TatoÄŸlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri yer aldı. 
Öğrenciler okullarına göre iktidar ve muhalefet temsilcisi olarak yarıştılar. Ä°ktidar temsilcisi öğrenciler suçların önlenmesinde yasaların önemi üzerinde konuÅŸurken, muhalefet temsilcisi öğrenciler ise suçların önlenmesinde deÄŸerlerin daha önemli olduÄŸu üzerinde durdu. Yaklaşık 2 saat süren münazara sonunda Ormanlı Çok Programlı Lisesi öğrencileri muhalefet olarak yaptıkları konuÅŸma da ortaya koydukları fikirler ile jüri tarafından birinciliÄŸe layık görüldü. Yarışmada birinci olan Ormanlı Çok Programlı Lisesi’ne ödül olarak bin 500 TL’lik hediye çeki verildi. 
Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu öğrencilerin özgür fikirlerini cesur bir ÅŸekilde herkesin önünde beyan etmelerinin kendisini mutlu ettiÄŸini söyledi. ÇorumluoÄŸlu konuÅŸmasında “4 okulumuzu da öncelikli olarak tebrik ediyorum. Ãœlkemizi de pırıl pırıl, baÅŸarılı ve öz güveni yüksek bu gençlerimize emaneten bırakacağız. Öz güveninizden dolayı sizleri tebrik ederim. Bu hazirun karşısında düşüncelerinizi özgürce ifade etmek bence asıl kazanımdır” dedi. 
Yarışma protokol ile öğrencilerin toplu fotoÄŸraf çekiminin ardından sona erdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo