Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÖZ BEBEĞİ ERDEMİR 54 YAŞINDA

GÖZ BEBEĞİ ERDEMİR 54 YAŞINDA

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


Karadeniz EreÄŸli’de kurulu kısa adı Erdemir olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın kuruluÅŸu yıl dönümü dolayısıyla kutlanma etkinlikleri düzenlediÄŸi bildirildi.
Ordu YardımlaÅŸma Kurumu (OYAK) Maden Metalurji’den yayınlanan programda, ÅŸirketin 54. Yılının kutlandığı, baÅŸarılarının ülke sanayisi ve ekonomisine saÄŸladığı katma deÄŸerin her geçen gün artacağına inanıldığına vurgu yapıldı.
54. yıl kutlamalarının da 11 Mayıs saat 21.00’de Erdemir Kültür Merkezi’nde, Erdemir Musıki ve Folklor DerneÄŸi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle baÅŸlayacağı belirtilirken, 13 Mayıs’ta aynı yerde, “Eyvah Yine Karıştı (Oscar)” isimli tiyatro gösterimi, 14 Mayıs’ta Türk Halk MüziÄŸi Konseri düzenleneceÄŸi kaydedildi. 
15 Mayıs saat 20.00’de Tim’s Fabrika Salonu’nda “Hizmet Ödülleri YemeÄŸi” organize edilen etkinliklere 16 Mayıs’ta Erdemir Kültür Merkezindeki Türk Sanat MüziÄŸi ile devam edileceÄŸi ifade edildi.
Erdemir’in yayınladığı kutlamalar kapsamındaki sportif faliyetlerden 20 Mayıs saat 21’de Erdemir Spor Salonu’nda Voleybol Finali ve Kupa Töreni, 22 Mayıs’ta da aynı yer ve saatte Basketböl Finali ve kupa töreni, 28 Mayıs’ta ise Erdemir Stadı’nda saat 18.00’de Futbol finali ve kupa töreni gerçekleÅŸtirilecek.
Kutlamaların finali ise 31 Mayıs’ta Lojmanlar mevkisindeki Erdemir Camisi’nde saat 21.00’de mevlit ile yapılacak.

ERDEMÄ°R’Ä°N KURULUÅžU
Türkiye'nin ilk yassı çelik üreten fabrikası Erdemir, 12 Åžubat 1960'ta Kurucular AnlaÅŸması imzalanmasının ardından, 28 Åžubat 1960’ta kabul edilen 7462 sayılı bir kanunla kurulmasına karar verildi.
11 Mayıs 1960’ta “özerk yapısıyla” kuruluÅŸu resmen tescil edilen Erdemir, 1961’de baÅŸlayan ve 42 ay gibi bir sürede tamamlanarak 15 Mayıs 1965’de 500 bin ton ham çelik, 400 bin ton yassı çelik üretimi kapasitesiyle yol aldı.
“AyÅŸe" isimli yüksek fırınla üretime baÅŸladıktan sonra “Zübeyde”yi de hayata geçiren Erdemir, 2008’de, tamamen Türk mühendis ve işçileri ile yenilediÄŸi “AyÅŸe” ile üretimini sürdürdü.
Bünyesine; Ä°skenderun Demir ve Çelik A.Åž (Ä°sdemir), Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Åž (Ermaden), Erdemir Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Åž. (Erdemir Mühendislik), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem), Erdemir Romania S.R.L. ve Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd.’yi katarak “Erdemir Grubu” adını alan ÅŸirket, 27 Åžubat 2006’ta AK Parti hükümeti tarafından özelleÅŸtirilerek, OYAK’a devredildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
şaşkın1
kızgın1
gülücük0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo