Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

LAİKLİK, VAZGEÇİLMEZDİR…

LAİKLİK, VAZGEÇİLMEZDİR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) Åžubesince laikliÄŸin vazgeçilmez olduÄŸu bildirildi.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“Dünya üzerinde pek çok ülkede seçimler yapılır. Halkın önüne konulan sandıklar, demokrasinin bir gereÄŸi fakat, tek ölçütü deÄŸildir. Bir rejimin demokrasi olduÄŸunun söylenebilmesi için ‘laiklik’ kesin bir ÅŸarttır. Laiklik, kutsal din duygularının istismar edilerek, siyasi rant haline dönüştürülmesine karşı duruÅŸtur. BaÅŸka bir anlatımla; aklın özgürleÅŸmesi, kulluk yerine birey ve yurttaÅŸlığın benimsenmesidir.
Yeryüzünde ‘laiklik’ büyük ve kanlı mücadeleler sonucunda kazanılmıştır. Temel insan hakları, eÅŸitlikler ve özgürlükler laik devlet yapısıyla güvence altına alınabilir. Atatürk Devrimi’nin temeli ‘laiklik’tir. Dünyanın uzun soluklu mücadeleler sonucunda kazandığı laiklik; Atatürk Devrimi sayesinde, Türk Milleti’nin yaÅŸam tarzı haline dönüşmüştür.
Cumhuriyetin KuruluÅŸ sürecinde ‘din elden gidiyor’ bahanesiyle gerçekleÅŸen iç isyanlar; bugün, Atatürk Devrimi’ne ve Devrimin temeli laikliÄŸe karşı ‘kindar’ bir siyasi yapıya evrilmiÅŸtir. Siyaset eliyle, laiklik zayıflatılmış; sadece anayasada var olan bir terim halini almıştır.
Tüm eksikliklere ve yanlışlıklara raÄŸmen Türkiye’de demokrasiden söz edebiliyorsak; insan haklarından, kadın-erkek eÅŸitliÄŸinden, bilimsellikten ve çaÄŸdaÅŸlıktan konuÅŸabiliyorsak, Atatürk Devrimi’nin temeli olan laiklik sayesindedir.
Laikliğe karşıtlık, gericiliktir. Kutsal din duygularını siyasetten istismar etmek demektir. Laikliğe karşıtlık; Yurttaşlıktan vazgeçmek, kula kulluk etmek demektir. Laikliğe karşıtlık; dinler ve mezhepler arası savaşa evet demektir.
Son 17 yılda; geçmiÅŸteki anti laik uygulamaların çok üstünde bir siyasi çabayla, laikliÄŸin, yok edilme noktasına getirildiÄŸini görmekteyiz. Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi; Genel Merkez Yönetimi, Kurulları ve tüm Åžubeleriyle; laikliÄŸin milletimiz açısından deÄŸerini ısrarla anlatmaya devam edecektir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo