13 o C Kdz. Ereğli

KUTLAMA MESAJLARI!.

Gündem 7 yıl 3 ay 26 gün 1 saat 40 dakika önce 778

Haberi Paylaşın

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirtaş mesajında, Gazetecilik zor ve meşakkatli bir iş olduğu gibi, aynı zamanda bir kamu görevidir. Gazeteciler kamuoyunun gözüdür, kulağıdır, vicdanıdır. Demokratik ülkelerde basın 4. kuvvettir. Bağımsız ve özgür basın halkın haber alma hakkının ve demokrasinin de teminatıdır.

Ancak malesef AKP, 15 yıllık iktidarında bağımsız ve özgür basını yok etti. Türkiye basın özgürlüğünde dünyanın en son sıralarında. İktidara bağımlı bir havuz medyası oluştu. Gazeteciler çok büyük sorunlarla boğuşur haline geldi. Bağımsız ve özgür gazetecilik yapmak isteyen 150’ye yakın gazeteci şu an tutuklu. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeyde. İş güvencesi medya patronlarının iki dudağının ucunda.

Gazetecilerin iş güvencesinin olduğu, emeğinin karşılığını aldığı, bağımsız ve özgür olduğu günler dileğiyle tüm gazetecilerin 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.

***

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan OCAKCI, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, ülkemizin saygın basın emekçileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü idrak edecekler. Sevinçten öte buruklukla, karamsarlıkla, endişeyle... Çeşitli cezaevlerinde 149 basın emekçisinin tutuklu ya da hükümlü olarak tutulduğu, sözde düşünce hürriyetinin, birçok alanda olduğu gibi basın dünyasında da ayaklar altına alınmak istendiği günümüz Türkiye’sinde, bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak, dün olduğu gibi yarın da, basının demokrasinin dördüncü kuvveti olduğuna inanmaya ve bu düşünceyi savunmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nın, neredeyse tüm televizyon kanallarında ve internet haber sitelerinde, bir futbol maçı gibi canlı yayınlandığı ülkemizde, halkı ilgilendiren birçok konuda anında haber yasağı getiren, bununla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gerçekleşen tarihî meclis oturumlarını ya da komisyon toplantılarını, devletin kanalından bu halka izlettirmemek için türlü bahaneler üreten siyasal otoritenin tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen, basın emekçilerinin özverili gayretlerine şahit oluyoruz. İşte bu özveri sayesinde de Türk insanı, ülkede olup bitenden haberdar olma ve gelişmeleri farklı yönleriyle değerlendirme şansını elde edebiliyor. Bu 10 Ocak öncesinde CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı olarak şahsım ve örgütüm adına çalışan gazeteciler için dile getirmek istediğim şükran duygusu işte bu özverili çalışmalar içindir. Bu duygularla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Geleceğin daha özgür, daha huzurlu ve daha müreffeh basın dünyasının oluşmasında 10 Ocak 2017’in önemli bir dönüm noktası olmasını diliyor, başta Ereğli ve Zonguldak basınının değerli çalışanları olmak üzere tüm muhabir, gazeteci ve yazarlarımızın bu anlamlarını günlerini tebrik ediyorum.

***

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekin, mesajında, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan, gelişen hızlı iletişim teknolojisiyle daha da önem kazanan gazeteciliğin, haberin en doğrusunu insanlara ulaştırarak kamuoyunu doğru bilgilendirme gibi çok önemli bir misyon içerdiğini belirtti.

Özellikle sosyal medya gibi ortamlarda, yalan yanlış her şeyin haber gibi sunularak insanların yanıltıldığı bir çağın yaşandığını ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Bu yanılmanın kimi zaman telafisi olmayan bireysel ve toplumsal zararlara sebep olduğu günümüzde, gazetecilik daha da bir önem kazanmış, gazetecinin verdiği doğru bilgilere daha da ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. Bu yönüyle bakıldığında, ’demokrasinin dördüncü gücü’ olarak kabul edilen basına ve bu mesleği yasal tanımına uygun bir şekilde yerine getiren basın mensuplarına daha etkin bir kimlik kazandırılması, haberin kaynağından alınması, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının kullandırılması sağlanarak gazetecilerin toplumsal statüsünün daha da güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Sosyal medya ortamlarında, her gün onlarca yüzlerce bilginin haber gibi sunulduğu göz önüne alınırsa, kamuoyunu doğu bilgilendirme ve doğru aydınlatma temeli üzerine kurulu gazeteciliğin ve gazetecinin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu düşüncelerle değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım."

***

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Ahmet Demirci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirci, mesajında, 10 Ocak tarihinin, gazetecilerin sadece kendi özlük haklarının ve basın özgürlüğünün değil aynı zamanda demokrasi için verilen mücadelenin simgelendiği bir tarih olduğunu belirtti.

Kentte görev yapan basın çalışanlarının, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapacakları haberlerle Zonguldak’ın ve bölge halkının yararını koruma ve geliştirme mücadelesine katkı vermeye devam edeceklerine inandığını kaydeden Demirci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Basınımızın, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu konulara gerekli duyarlılığı göstereceğine ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Zor şartlar altında, özveriyle çalışan basın mensuplarına en iyi çalışma şartlarının sağlanmasını temenni ediyor, gazetecilik mesleğini özveriyle yürüten basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz."

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 11 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 23 saat 8 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 19 saat 35 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 18 saat 36 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 29 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 13 saat 43 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 9 saat 13 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 10 saat 38 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 22 saat 2 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 14 saat 13 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?