Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

EreÄŸli  açıklarında yan yatan kargo gemisinden kurtarılan 8 kiÅŸilik mürettebat, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına getirildi.

Alınan bilgiye göre, Ä°stanbul’daki Tuzla Limanı’ndan Rusya’ya gitmek üzere 20 Ekim’de demir alan "M/V Fom" isimli kargo gemisinin, EreÄŸli’nin 65 mil açığında fırtına nedeniyle yan yatmasının ardından baÅŸlatılan kurtarma çalışmaları tamamlandı. 

Panama bandıralı kargo gemisinin 8 kiÅŸilik mürettebatı ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Yıldırım gemisince kurtarıldıktan sonra EreÄŸli açıklarında bekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bota nakledildi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına getirilen mürettebatın, burada yapılan işlemlerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği öğrenildi.

Gemi mürettebatından Ali Çetin Karapınar (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Ekim’den itibaren birtakım sıkıntılar yaÅŸadıklarını ve geminin makinesinde arıza oluÅŸtuÄŸunu söyledi.

Arızayı gidermek için uÄŸraÅŸtıklarını anlatan Karapınar, "Gece 01.00’e kadar uÄŸraÅŸtık. Arızanın üstesinden gelemediÄŸimiz için Türk Radyo’yu aradık. ’Biz devamlı sürükleniyoruz, hava sert ve açığa gidiyoruz, 75 mile kadar çıktık. Gemi dalgalarla 35-45 derece yatıyor, kalkıyor’ dedim. Ancak gemiyi ’yan yattı’ diye anladılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı hava ÅŸartları nedeniyle gelemedi. TCG Yıldırım gemisi olayı duymasının ardından süratle yanımıza geldi." diye konuÅŸtu.

Ali Çetin Karapınar, yanlarına gelen bir Rus tankerinin de TCG Yıldırım gemisi gelene kadar etraflarında tur atarak kendilerini beklediÄŸini ifade ederek, "SavaÅŸ gemisi hava ÅŸartları nedeniyle bizi tahliye edemedi. Onların gözetimi altında sabaha kadar gemide durduk. Sabah harekat baÅŸladı. Helikopterle bizi aldılar." dedi.

 Tuzla’dan yola çıktıklarını ve Rusya’ya gideceklerini anlatan Karapınar, Rusya’dan sonra da Mısır’a gitmeyi planladıklarını ifade etti.

Geminin ikinci kaptanı Abdulvahap Allahverdiyev de geminin sürüklendiÄŸini ve yaptıkları çaÄŸrıların ardından kurtarıldıklarını kaydetti.

Tuzla Limanı’ndan Rusya’ya giden "M/V Fom" isimli kargo gemisi, EreÄŸli’nin 64 mil açığında fırtına nedeniyle yan yatmış, gemiden istenen yardım üzerine limandan ayrılan Sahil Güvenlik botunun fırtına nedeniyle çıkış yapamadığı, kurtarma çalışmalarının elveriÅŸsiz hava ÅŸartları nedeniyle sabah saatlerine bırakıldığı belirtilmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo