13 o C Kdz. Ereğli

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gündem 7 yıl 11 ay 24 gün 7 saat 25 dakika önce 1740

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Aşçı Çırağı kursunu tamamlayan 12 kursiyer ve devam eden kurslardaki kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen sertifika törenine Alaplı Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit , okul yönetimi, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan sertifika töreninde konuşan Alaplı Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, emeği geçenlere teşekkür etti. Aşçı Çırağı kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere de meslek hayatlarında başarılar diledi.

Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit de yaptığı konuşmada, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olaral eğitim veren bir kurumdur. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa tabi öğrenci yetiştirmekte olup tam gün tam yıl eğitim uygulaması yapmaktadır. Bu kapsamda okulumuzdaki alanlar tarafından halka yönelik kurslar açılmaktadır. Şu anda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızca 3 ayrı kursumuz devam etmektedir. Bu kurslardan birincisi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Alaplı Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde 37 kursiyer ile başladığımız Aşçı Yardımcılığı kursudur. Bu kurstan Haziran ayı sonunda 21 öğrencimiz belge almaya hak kazanacaktır. İkinci kursumuz okulumuz bünyesinde ve tam gün, tam yıl eğitim kapsamında açılmış olan Aşçı Çırağı kursudur. 20 kursiyer ile eğitim ve öğretimimiz devam etmektedir. Bu kursiyerlerimizde Haziran ayı sonunda kurslarını tamamlayarak belgelerini alacaklardır. Bir diğer kursumuzda yine 272 saatlik Aşçı Çırağı kursumuzdur. 20 kursiyer ile başlamış olduğumuz ancak bir kısmının süreç içerisinde kendilerine iş bularak devam edememesi sonucu 12 kursiyerimiz bugün kurs bitirmeyi hak kazanarak Aşçı Çırağı belgelerini alacaklar ve kepçe yemini edeceklerdir. Kurslar sonunda 50 kadar kursiyere meslek edindirmiş ve bölge istihdamına hazırlamış olacağız. Şimdiden kursiyerlerimizi tebrik eder,iş hayatlarına başarılar dilerim. Ayrıca özel yaşamlarında sağlık, esenlik ve her şeyden önemlisi mutluluk dilerim. Bu kursiyerlerimizin yetişmesinde emeği olan Müdür Yardımcımız Gülten Sözer’e, öğretmenlerimiz Vahide Kalyoncu’ya Altan Kurnaz’a ve Fikret Cantürk’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu bitiren kursiyerler eşliğinde kepçe yemini etti. Ardından keplerini havaya attı. Törende ayrıca kursiyerler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 çeşit yemek davetlilere ikram edildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 17 saat 33 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 5 saat 34 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 2 saat 1 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 1 saat 2 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 6 saat 55 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 20 saat 9 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 15 saat 39 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 17 saat 4 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 20 saat 39 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 4 saat 28 dakika önce KAZA ; 2 YARALI