Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KORKU DOLU ANLAR!..

KORKU DOLU ANLAR!..

Zonguldak’ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sağlık personeli ve deniz polisinin katılımıyla "trafik kazasında yaralı kurtarma" tatbikatı gerçekleştirildi.

Kozlu ilçesi Ilıksu mevkisinde senaryo gereği yaklaşık 250 metrelik uçuruma yuvarlanarak denize düşen araçtaki yaralıların kurtarılması için olay yerine sevk edilen ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Yaralılardan ikisi yaklaşık 250 metrelik uçurumdan halatlar yardımıyla çıkarılırken, denize düşen yaralı ise İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi tarafından kurtarıldı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emre Karaahmetoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatları belli periyotlarla gerçekleştirdiklerini, bu tatbikata Zonguldak ve Bolu UMKE birimlerinin yanı sıra Devrek Arama Kurtarma, AKEM Arama Kurtarma Eğitim Merkezi ve deniz polisinin katıldığını söyledi.

Vatandaşların tatbikatı gerçek zannederek kendilerine yardım etmeye çalıştığını ifade eden Karaahmetoğlu, "Senaryo gereği yaralıları kurtardık. Tatbikatımıza 50 kişilik personel, 5 kurtarma aracı, 5 ambulans ve deniz polisi ekibimiz katılmıştır. İlimizde bu tür kaza ihtimali yüksek olduğundan tatbikatları belli periyotlarla yapıyoruz. Bu tarz kazaların tatbikatta olmasını isteriz. Tatbikatımızı vatandaşlar da izledi. Bu aslında bizim ne kadar başarılı olduğumuzun göstergesidir. Tatbikat gerçeğine yakın olursa bizim için anlamlı. Vatandaşların tatbikatı izlemesi de gerçeğe yakındı" diye konuştu.

Bu arada, karayolundan geçen bazı vatandaşlar tatbikatı gerçek zannederek cep telefonlarıyla fotoğraf çekti, bazıları ise araçlarını park ederek sağlık görevlilerinin kazazedelere müdahalesini izledi. Bazıları ise sağlık ekiplerini görünce meraklandıklarını söyledi.

Kazanın tatbikat olduğunu öğrenen vatandaşlar daha sonra araçlarına binerek uzaklaştı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo