Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Köpeğin Annelik Şefkati Görenleri Duygulandırıyor

Köpeğin Annelik Şefkati Görenleri Duygulandırıyor

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 9 yavrusu olan bir köpek, iş yeri sahibi Sonay Özkan’ın poşete koyduğu mamaları ağzıyla metrelerce uzaklıktaki yuvasına taşıyor.


Kilimli ilçesinde bir fotoğraf stüdyosunun sahibi Sonay Özkan, kış şartları dolayısıyla sokakta yaşayan hayvanları iş yerine alarak beslemeye başladı. Sokak köpeklerine iş yerinin bir bölümünde battaniyelerle yatak yapan Özkan, üç gün önce iş yerine gelen bir köpeğin iş yerinin önüne koyduğu mama kutusunu alıp gitmesiyle şaşkınlık yaşadı.

KöpeÄŸin günde iki kez gelmesiyle birlikte meraklanan iÅŸ yeri sahibi, takip ettiÄŸi köpeÄŸin mamaları 9 yavrusunun bulunduÄŸu yuvaya taşıdığını görünce gözyaÅŸlarını tutamadı. Bunun üzerine köpeÄŸe daha çok sahip çıkmaya çalışan Özkan, çevresinin ‘Köpekleri burada besleme’ diye tepki göstermesine raÄŸmen bundan vazgeçmedi. Özkan, iÅŸ yerine gelen köpeÄŸe verdiÄŸi mamayı aÄŸzıyla taşımasını cep telefonu kaydederek sosyal medyada paylaÅŸtı. Video kısa sürede izlenme rekorları kırdı.

'Günde iki kez mama almaya geliyor'

Günde iki kez poÅŸete koyduÄŸu mamaları köpeÄŸin önüne bırakan Sonay Özkan, köpeÄŸin mamaları aÄŸzıyla yuvasına taşımasının anlatılmaz bir mutluluk verdiÄŸinin altını çizdi. Özkan, yaÅŸadıklarını şöyle anlattı: “Havalar soÄŸuyunca biz beslemek isteyince de çevreden bazı tepkiler alıyoruz. Köpekler de kapıyı açarak içeriye giriyorlar. Biz de besliyoruz. ArkadaÅŸlar mama, yemek getiriyor. Sokaktaki köpeklere yemek vermeye çalışıyoruz. Üç dört gün oldu. BeslediÄŸim köpeklere mama vereyim dedim. Bir dondurma kutusuna da mama koymuÅŸtum. Kapının önüne bırakmıştım. Ä°lk gün kutuyu aldı gitti. Åžaşırdım tabi, ikinci gün tekrar yine dondurma kabıyla dışarıya mama koydu. Ben de şüphelendim ‘bu köpek bu mamaları birine götürüyor’ diye düşündüm. Bu sefer tabi dondurma kutuları bitince poÅŸete koydum ve öyle aldı gitti. Dün akÅŸam kameraya çekebildik. AkÅŸam arabayla giderken baktım ki hayvan poÅŸeti aÄŸzıyla yırtıp yavrularına yedirdi. Çok duygulandık, tabi insan üzülüyor. Bu sabah iki sefer geldi. Artık alıştı, mamasını verdik ve gitti. Günde sabah akÅŸam geliyordu. Dün akÅŸamüzeri bir sefer geldi. Günde 2-3 sefer de oluyor bazen. Hayvan bir ÅŸekilde yavrularını doyurmaya çalışıyor.”

Özkan, ziyaret ettiği yuvada yavru köpekleri severek sahip çıkmaya çalıştığını, kış şartlarında sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo