Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi tarafından hazırlıkları bir aydır sürdürülen Uluslararası Karadeniz EreÄŸli Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat Åženlikleri, Almanya’nın Düren Kenti’nden gelen delegasyon ile EreÄŸli basınının tanışmak amacıyla düzenlenen kahvaltı etkinliÄŸiyle baÅŸladı.

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal; ilçenin ’KardeÅŸ Kenti’ Düren’in bazı belediye meclis üyeleri ile ÅŸenlik kapsamında konser verecek müzik grubundan oluÅŸan 15 kiÅŸilik delegasyonun katıldığı Bozhane Belediye Sosyal Tesislerindeki kahvaltılı basın toplantısında, ÅŸenlik ile ilgili bilgi verdi.

ÅžENLÄ°KLER, SANAT, MÃœZÄ°K SPOR AÄžIRLIKLI

BaÅŸkan Uysal, bölge halkını ÅŸenliklere davet ederek, “Åženliklerimiz bir aydır devam etmekte, son 3 güne geldik. Daha çok sanat, müzik, spor ağırlıklı ÅŸenliklerimiz çeÅŸitli konseptler altında devam edecektir. Tüm halkımızı bu ÅŸenliklerimize davet ediyoruz, bizleri yalnız bırakmasınlar diliyorum. Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çin’den gelen misafirlerimiz var bir ÅŸenlik olacak” dedi.

Düren Kenti BaÅŸkan Vekili Paul Dündorf ise EreÄŸli’de bulunmaktan mutluluk duyduÄŸunu belirterek, tercüman vasıtası ile çevrisi yapılan konuÅŸmasında ÅŸunları kaydetti:

“7 müzisyenin yer aldığı 15 kiÅŸilik grup ile geldiklerini ifade ederek, “Nazik davetiniz için teÅŸekkür ederiz. 2’li iliÅŸkiler anlamında bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da önemli mesafeler alacağımıza yürekten inanıyorum, burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

KARDEÅž KENT DÃœREN’DEN MÄ°NÄ° KONSER

Åženliklerde sahne de alacak Alman Müzik Gurubu, tanışma toplantısı sonrasında 3 ÅŸarkılık enstrümantal konser verdi. Karadeniz yöresine ait çalınan yöre türküsü ile beÄŸeni ile dinlendi. EtkinliÄŸe EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Yardımcıları bazı EreÄŸli Belediye Meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

AMFÄ° TÄ°YATRO’DA RENKLÄ° GÖRÃœNTÃœLER

Uluslararası Karadeniz EreÄŸli Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat Åženlikleri kapsamında, ’En Güzel Osmanlı ÇileÄŸi Yarışması’ yarışması düzenlendi.

Atatürk Bulvarı sahil bandı mevkisindeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte saygı duruÅŸunda bulundu, Ä°stiklal Marşı söylendi.

OSMANLI ÇİLEĞİNİN SERTİFİKASI ALINIYOR

Etkinlikte konuÅŸan EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ÅŸenliÄŸini oldukça önemli olduÄŸunu söyledi. Åženlik hazırlıkların bir aydır sürdüğünü hatırlatan Uysal, “Bu sene ilkini gerçekleÅŸtiriyoruz. Biz, önem verdiÄŸimiz bu etkinliklere bir aydır hazırlanıyoruz. Artık finale geldik ve gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. Burada, Osmanlı ÇileÄŸi üreticilerinin baÅŸarılı bir çalışması var. Onların dertleri ve sorunlarını biliyoruz. Osmanlı ÇileÄŸi’nin de inÅŸallah sertifikası alınacak. Hepinize, katılımlarınızdan dolayı teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

OSMANLI ÇİLEĞİ’NÄ°N PATENTÄ° BELEDÄ°YEDEN

Osmanlı ÇileÄŸini YaygınlaÅŸtırma ve Ãœreticilerini Koruma DerneÄŸi Muhasip Sekreteri Åžaban Çetinkaya ise kürsüde yaptığı konuÅŸmada, ÅŸenliklerin gerçekleÅŸmesinde büyük paya sahip olan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür etti. Osmanlı ÇileÄŸine talep olmasına karşın üretimi ve fide temininde sıkıntılar yaÅŸadıklarını anlatan Çetinkaya, bu sorunun EreÄŸli Belediyesi ortaklığı ile yapılacak çalışma ile giderileceÄŸini bildirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk ÇaturoÄŸlu da, Osmanlı ÇileÄŸi’nin üretilmesi, yaygınlaÅŸtırılması için gerekli adımları atacağını ve bu konuda belediye ile iÅŸbirliÄŸi içinde olacağını ifade etti.

EN GÜZEL VE EN İYİ ÇİLEKLER BELİRLENDİ

Åženlik etkinliÄŸinde, daha önce yapılan ’çilekli baÅŸta’ ve ’bilgi yarışmasında’ dereceye girenlerin isimleri açıklandı.

Çilekli Pasta yarışmasında ilk üçe giren Hatice Ayvaz, ÇaÄŸla DoÄŸan ve Emine HaÅŸhaÅŸ ile Bilgi Yarışması’nda ilk üçe giren ÇaÄŸla DoÄŸan, Danış AvÅŸar ve Senay AvÅŸar’a Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal tarafından ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan 20 çiftçinin ürettiği çileklerin en güzel olanları ise çoğu ziraat mühendisinden oluşan jüri üyelerince verilen puanlarla belirlendi. Yapılan puanlamada tat ve koku testlerini geçerek ilk üçe giren Osmanlı Çileği üreticilerinden birinci Galip Keskin, ikinci Meral Şahin ve üçüncü Emine Yaman oldu. Başkan Uysal, ürecileri çeyrek altınla ödüllendirdi.

MÄ°LLET KARDEÅžLİĞİ, KÃœLTÃœRLER PAYLAÅžIMI…

Gün boyu sürecek etkinliklerin ilk ayağının sergilendiÄŸi Amfi Tiyatro’da, EreÄŸli Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Bosna-Hersek ve Azerbaycan halk oyunları toplulukları, yöresel dans gösterisinde bulundu.

Katılımcılara ÅŸapka hediye edildi, otantik kostüm giyen görevlilerce çilek ÅŸerbeti ikramında bulunuldu. Amfi Tiyatro’da renkli görüntüler oluÅŸtu. Etkinlikler sürüyor…

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo