Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KOKULARLA TEDAVİ EDİLİYOR!.

KOKULARLA TEDAVÄ° EDÄ°LÄ°YOR!.

Osmanlı’daki tedavi yöntemlerinin günümüze aktarıldığı SaÄŸlık Müzesinin kokuyla tedavi bölümünde çiçek ve bitki kokularıyla ruhsal direncin desteklenmesi, konsantrasyon artırılması ve dalgınlığın önlenmesi anlatılıyor.

Sultan II. Bayezid tarafından 1488 yılında yaptırılan su, müzik ve koku ile psikolojik hastalıkların da tedavi edildiği ve şimdi müze olarak devrin tedavi yöntemlerinin anlatıldığı Sağlık Müzesi, tıp tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

Manken ve duvar bilgilendirme notlarıyla geçmiÅŸin tedavi yöntemlerinin anlatıldığı müzede, Evliya Çelebi’nin notlarından da bazı bölümler aktarılıyor.

Evliya Çelebi’nin 1653 yılında Edirne seyahatinde kaydettiÄŸi notların yer aldığı bilgilendirmede psikolojik rahatsızlıkların nasıl tedavi edildikleri anlatılıyor.

Seyahat notlarında, Darüşşifa’da günün belirli saatlerinde hastalara çiçek koklatıldığını belirten Evliya Çelebi, limon, fesleÄŸen, okaliptus, kiÅŸniÅŸ, ladenin konsantrasyon bozukluÄŸu için, portakal, gül, yasemin, kiÅŸniÅŸ, zencefil ve ıtırın mutluluk, lavanta, bergamotun kızgınlığa karşı, zencefil, biberiye, fesleÄŸen, limon, greyfurt, kiÅŸniÅŸin unutkanlığa karşı, zencefil, karabiber ve biberiyenin dalgınlığa karşı kokularının kullanıldığını notlarına kaydetmiÅŸ.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo