13 o C Kdz. Ereğli

KLİMALARA DİKKAT!..

Gündem 7 yıl 10 ay 6 gün 18 saat 34 dakika önce 1367

Haberi Paylaşın
Klima çalışırken vücut ani sıcak ve soğuk hava değişimlerine karşı kendini koruyamadığı için başta solunum yolu hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırlayabiliyor.

Sıcaklarda daha verimli ve rahat yaşayabilmek için kullanılan klima cihazlarının dikkatli kullanılmadığında sağlığı tehdit edebileceği belirtildi.

Acıbadem Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Karaaslan, sıcaklardan bunalan herkesin klimalı ortamlarda serinlemeye çalıştığını belirtirken, klimalı mekanlardan güneşli havaya çıkma ya da güneşli havada birden klimayla soğutulmuş bir alana girmenin bedene zarar verdiğini kaydetti. Karaaslan, "Vücut ani sıcak ve soğuk hava değişimlerine karşı kendini koruyamadığı için bu durum başta solunum yolu hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa sebep oluyor" diye konuştu.

HAVAYI YAVAŞ YAVAŞ SOĞUTUN

Klimanın neden olduğu rahatsızlıkları önlemenin yolunun havayı yavaş yavaş soğutmaktan geçtiğini söyleyen Karaaslan, "Genellikle sıcaklardan bunalanlar, klimaları çalıştırarak bir an önce sıcak ortamdan serin ortama geçmek istiyorlar. Oysa, klimaların ortamı belirli zaman aralıklarında yavaşyavaş soğutmak için kullanılması gerekiyor. Örneğin, dışarıda sıcaklık 40 derece ise klima çalıştırılacak ortamda sıcaklığın aralıklarla 5’er derece düşürülmesinde fayda var" dedi.

ASTIMLILAR RİSK ALTINDA

Klimalar doğru kullanıldığında sağlık problemi yaratmadığını söyleyen Karaslan, bilinçsiz kullanımınözellikle çocukları, yaşlıları ve astım hastalarını etkilediğini bildirdi. Mehmet Karaaslan, yaşlı, çocukve astımlıların vücudunun ani değişikliklere adapte olmakta zorlandığını belirtirken, "Bu değişiklikler vücuda ekstra yük getirmekte ve hassas dengelerin kolayca bozulmasına yolaçmaktadır. Ayrıca direk klimalarda bazı bakterilerin yayılabileceği bilinmektedir. Özellikle filtresiz olanlar astım hastaları için sorun yaratabilir" diye uyardı.

KARŞISINDA UZUN DURMAYIN

Klimalarla ilgili en çok gelen şikayetlerden birinin de kaslardaki tutulmalar olduğunu belirten Karaaslan, "Bu yakınmaları yaşamamak için çalışan klimaların yakınında uzun süre durulmamak ve klima akımına direkt maruz kalmamak gerekiyor" dedi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 23 saat 57 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 15 saat 9 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 22 saat 10 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 19 saat 14 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 18 saat 48 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 16 saat 27 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 13 saat 3 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 23 saat 31 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 17 saat 38 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 21 saat 4 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI