Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Klasik otomobil tutkunları buluştu

Klasik otomobil tutkunları buluştu

Klasik otomobillere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi


Atatürk’ün Kastamonu’ya GeliÅŸi ve Åžapka ve Kıyafet Ä°nkılâbının 94’ncü yıl etkinlikleri çerçevesinde farklı illerden Kastamonu’ya gelen 25 klasik araca vatandaÅŸlar yoÄŸun ilgi gösterdi. 
Atatürk’ün Kastamonu’ya GeliÅŸinin ve Åžapka ve Kıyafet Ä°nkılabının 94’ncü yıl etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu’ya davet edilen klasik araçlar, vatandaÅŸları adeta zaman yolculuÄŸuna çıkardı. 1950’li yıllar ile 1970’li yıllarda Türkiye’de zamana tanıklık etmiÅŸ otomobiller vatandaÅŸların beÄŸenisine sunuldu. Bir dönem Türkiye’de ambülans ve cenaze aracı olarak kullanılan 1963 model olan minibüs tarzı araç vatandaÅŸların yoÄŸun ilgisiyle karşılaÅŸtı. Dünyada sadece 800 tane üretilen, Türkiye’de tek olan ve üretildiÄŸi dönemde varlı kiÅŸilerle bürokratların kullandığı otomobilin de olduÄŸu klasik araçlar, vatandaÅŸlardan yoÄŸun ilgi gördü. 
Etkinlikler kapsamında Kastamonu’ya gelen klasik araç sürücülerinden Halil GençkardeÅŸler, “Ä°stanbul Klasik Otomobilciler DerneÄŸi üyesiyim. 1956 model ÅŸavrole markalı araç sahibiyim. Burada düzenlenen festival için geldik. 3-4 gün kaldıktan sonra tekrar Ä°stanbul’a döneceÄŸiz. Arabamız 1956 model 6 silindir özellikli bir arabadır. Yapıldığı dönemden bu seneye kadar revizyon görmüş bir arabadır. 4 seneden beri araç bende. Klasik araç bir tutkudur. Amcamızın bize verdiÄŸi bir hatıra. Seviyoruz ve senelerdir bu arabaları kullanmaya devam ediyoruz" dedi. 
Klasik araçların sanat eseri olduÄŸunu ifade eden Klasik Otomobilciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Serkan Okay ise, “Bu araçlar 1950’li yıllar ile 1970’li yıllar arasında deÄŸiÅŸkenlik gösteren, o döneme damgasını vuran çeÅŸitli marka ve modellerden oluÅŸuyor. Bir dönemin markalarının çok nadide örnekleri. Biz bu araçlara birer tarihi deÄŸer olarak bakıyoruz. Kendimizi emanetçileri olarak düşünüyoruz. Bunları geleceÄŸe taşımak adına hem kullanıyor hem de yaÅŸatmaya çalışıyoruz. Bu araçlar estetiÄŸi, konforu, yeri geldiÄŸi zaman sürati üzerinde muhafaza eden araçlar. Rengarenk araçlar. Bizleri cezbeden en güzel tarafı da bu. Güncel araçlar siyah, beyaz ve gri tonlarında ama bu dönemin araçları sanki bir sanat eseri edasında. Aracımız 1967 VIP bir araba. Zamanında diÄŸer araçlar 30-40 bin üretilirken bu araçtan sadece 800 tane üretilmiÅŸ. Ben bu aracın 3’ncü sahibiyim. Bu araba 1998 senesinde Türkiye’ye getirilerek millileÅŸtirildi. Aracımız çok nadir üretilen araçlardan. Bürokratlara ve iÅŸ adamlarına özel olarak yapılan bir araçtır. Aracımızın kliması var. 1967 senesi için büyük bir lüks bu" diye konuÅŸtu. 
Bir baÅŸka klasik araç tutkunu Murat Kökyar da, “Bu araç kulübümüzün yardım ve destek aracıdır. Bu araç zamanında ambülans ve cenaze aracı olarak kullanılmış. Biz bu aracı Bursa’dan aldık. Bu araç Türkiye’nin her yerine gitmiÅŸtir” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo