Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİTAP OKUMA ALANI OLUŞTURULDU!.

KÄ°TAP OKUMA ALANI OLUÅžTURULDU!.

Ereğli Kepez İlkokulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan, "Gezen Kitaplar, Okuyan Nesiller" projesi kapsamında ilçedeki bir alışveriş merkezinde kitap okuma alanı oluşturuldu.

Müftü Mahallesi’nde bulunan bir alışveriÅŸ merkezinde projenin tanıtımı için gerçekleÅŸtirilen törende konuÅŸan Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, projenin hayata geçmesini saÄŸlayan Kepez Ä°lkokulu öğretmen ve öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı teÅŸekkür etti.

Ãœniversitenin sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiÄŸini belirten Dekan Azar, "EÄŸitimciler olarak bu konuda toplumda sorumluluk duygusunun oluÅŸması, toplumda bir farkındalık bilincinin kazandırılması amacıyla bu tür etkinliklere öncülük etmek zorundayız." diye konuÅŸtu. 

Proje sorumlusu Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sibel Çakcak ise, proje kapsamında çocukların okudukları kitapları, alışveriş merkezinde oluşturulacak stant ve okuma yerlerine bırakarak başkalarının okumasını sağlamak istediklerini söyledi.

Çakacak, "Projeye baÅŸlamadan önce bir araÅŸtırma yaparak, çocuklara ’niye okumuyorsunuz?’ dedik. Bazısı, ’maddi yetersizliÄŸim var’, bazısı da ’ben doÄŸru düzgün okuyacak yer bulamıyorum’ dedi. Biz de, projemizle bu engelleri kaldırmayı düşündük." dedi.

Öğrenciler," önceden okudukları kitapları diğer çocukların da alıp okuyabilmesi için alışveriş merkezinde oluşturulan okuma alanına bıraktı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo