Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kışla Esnafı Yeniden İşine Döndü !.

Kışla Esnafı Yeniden İşine Döndü !.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kışla Sanayi Sitesi’nde yaşanan sel nedeniyle zarar gören esnaf iş yerlerini yeniden çalışır hale getirdi.


Kdz. EreÄŸli ilçesinde yaÅŸanan sel nedeniyle Kışla Sanayi Sitesi’nde bulunan iÅŸ yerleri sular altında kaldı. Dükkanları suyla dolan esnafın birçoÄŸu büyük zarara uÄŸradı. Dükkanlarındaki suyu boÅŸaltıp temizlik çalışmalarını tamamlayan esnaf yeniden çalışmaya baÅŸladı. Kışla Sanayi Sitesi esnafından Åžaban Acar, dükkanına erken geldiÄŸini ve içerisinin suyla dolmaması için gerekli önlemleri aldığını ve bir zararının bulunmadığını söyledi. DiÄŸer esnaf arkadaÅŸlarından büyük zarara uÄŸrayanların olduÄŸunu dile getiren Acar konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi:

“Bizim pek kaybımız olmadı ama diÄŸer arkadaÅŸların kayıpları oldu. Biz erken müdahale ettik, sabah altı buçukta geldik buraya önlemimizi aldık. Aşırı bir kaybımız olmadı diÄŸer arkadaÅŸların kaybı olmuÅŸ. Su en az yetmiÅŸ beÅŸ santim yükseldi. Su yükselmeye sabah saat altıda baÅŸlayıp sekiz buçuÄŸa devam etti. Erken fark ettik pek kaybımız olmadı. Motorları yanan arkadaÅŸlar, maÄŸdur arkadaÅŸlar var tabi ki.”

Dükkanının suyla dolması nedeniyle yaklaşık 100 bin TL zarara uğradığını anlatan esnaftan Mehmet Taşkın ise yeterli alt yapı olmadığı için her sene aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade etti. Taşkın dünkü selde şu ana kadarki en büyük zararı gördüklerini dile getirdi.

Her yağmur yağdığında diken üzerinde kaldıklarını ve her sene aynı rezilliği yaşadıklarını belirten esnaftan Burak Dokur, en az 60 bin TL zararlarının oluştuğunu vurguladı. Dokur konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Her sene biz bu rezilliÄŸi çekiyoruz. Diken üzerinde kalıyoruz, uyku uyuyamıyoruz, iÅŸ yerimizi bırakamıyoruz. Öncelikle yetkililerden burayla ilgili çözüm arayışı içerisinde olmalarını istiyoruz. Åžu an çalışamıyoruz, bir hafta, on gün de çalışamayacağız gibi görünüyor. Altmış bin lira kadar zararımız var makineler hep su altında kaldı. Biz yetkililerden buranın alt yapısıyla ilgili ne gerekiyorsa yapmalarını istiyoruz.”

Henüz dükkanlarını açamayan esnaf ise temizlik çalışmalarını sürdürürken, belediye ekipleri de sokaklardaki çamurları temizleyip, çöpleri toplamaya çalışıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo