Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KALABALIK ORTAM HASTA EDİYOR!.

KALABALIK ORTAM HASTA EDİYOR!.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, kışın çok sık görülen nezle ve gribin nedeninin soğuk hava değil, insanların bir arada bulunduğu mekanlarda birbirlerine virüs bulaştırmaları olduğunu bildirdi.

Akdur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nezle ve grip başta olmak üzere tüm hastalıkların vatandaşlarca üşütmeye bağlandığını söyledi. 

Üşümenin insanın cildiyle çevre sıcaklığının düştüğünü algılaması olduğunu belirten Akdur, "Nezle ve gribin kış aylarında artmasının nedeni, soğuk havada insanların üşütmesi değil, vakitlerini kalabalık yerlerde geçirerek bol bol virüs alışverişinde bulunmalarıdır. Bazı kurallara uyulur ise kış aylarında da nezle ve grip salgınları yaşanmayabilir" dedi.

Akdur, insanların tüm hastalıkları üşütmeye bağladığını vurgulayarak şöyle devam etti:

Hava ne kadar soğuk olursa olsun, insanların diğer bir insandan virüs almadıkça kesinlikle nezle ve gribe yakalanmayacağına işaret eden Akdur, "Havaların soğuması, çevre sıcaklığının düşmesi bakterilerin-virüslerin üremesini yavaşlatır ve ömrünü kısaltır. Bu nedenle de kış aylarında virüslerin hastalık oluşturması da daha zorlaşır. Bu tür hastalıkların bu mevsimde daha az görülmesi gerekir ancak soğuk aylarda nezle ve grip daha çok görülüyor. Çünkü soğuk aylarda her yaştan insanın zamanının büyük kısmını okul, kafe, otobüs ve minibüs gibi kapalı mekanlarda geçirmesi virüsün yayılmasını etkiliyor" ifadesini kullandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo