Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TABAN FİYATININ ALTINDA KAYIT YAPILMAYACAK

TABAN FÄ°YATININ ALTINDA KAYIT YAPILMAYACAK

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) Ã–zel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ã–mer Faruk Yelkenci, bugün yürürlüğe giren, MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu YönetmeliÄŸinde yapılan deÄŸiÅŸikliklere iliÅŸkin AA muhabirine bilgi verdi.

Ä°llerde oluÅŸturulacak 7 kiÅŸilik komisyonun, eÄŸitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eÄŸitimcilerle uzman öğreticilerin maliyetlerini hesaplayıp o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak bir taban fiyat belirleyeceÄŸini söyleyen Yelkenci, "Kurslar, bu taban fiyatın altında kayıt yapamayacak" dedi.

DeÄŸiÅŸikliklerin sürücü eÄŸitimine büyük katkılar getireceÄŸini söyleyen Yelkenci, sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasının da baÅŸlayacağını belirtti.

Kurslardan, adaylara en az 34 saat teorik, en az 14 saat de trafikte araç kullanımıyla ilgili dersler verilmesini istediklerini dile getiren Yelkenci, ÅŸunları kaydetti:

 "MüteÅŸebbisler, sürücü kursu açan ve bu alanda gerçekten hizmet isteyen insanlar, belli maliyetlere katlanarak hizmet ediyorlar. Fakat birileri çıkıyor diyor ki, ’eÄŸer teorik dersleri almazsan, trafik eÄŸitimi dersini almazsan seni ÅŸu kadar liraya kaydedebilirim.’ Bu iki türlü problem. Birincisi, eÄŸer fiyatı indirirse, diÄŸer sürücü kurslarıyla haksız rekabet ortamı oluÅŸmuÅŸ oluyor. Bunu istemiyoruz. Ä°kincisi, bu verilmesini istediÄŸimiz eÄŸitimin, verilmediÄŸi anlamına geliyor. Bunu kontrollerimizde, denetimlerimizde de tespit ediyoruz. Bu noktada da tedbirlerimizi alıyoruz.

Bu anlamda taban fiyat uygulamasının sektörü ciddi anlamda düzenleyeceÄŸini düşünüyoruz. Bunu yapmak için yönetmeliÄŸimizde, ’illerde, valinin veya valinin uygun göreceÄŸi bir vali yardımcısı baÅŸkanlığında ilgililerden oluÅŸan 7 kiÅŸilik komisyon oluÅŸturulacak’ diyoruz. Komisyon, eÄŸitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eÄŸitimciler ve uzman öğreticilerin maliyetlerini, o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak o ile ait bir taban fiyat belirleyecek. Kurslar, bu taban fiyatın altında kayıt yapamayacak."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo