Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KISA SÜREDE İYİLEŞME SAĞLANIYOR!.

KISA SÃœREDE Ä°YÄ°LEÅžME SAÄžLANIYOR!.

Yeni bir yöntem olarak uygulanan "dondurma" tedavisinin (cryoablation) en sık görülen ritim bozukluğu olan atriyal fibrilasyon nedeniyle yaşam şartları olumsuz etkilenen hastalarda kısa sürede iyileşme sağlanıyor.

Ä°stanbul Ãœniversitesi (Ä°Ãœ) Kardiyoloji Enstitüsü BaÅŸhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, yeni bir yöntem olarak uygulanan "dondurma" tedavisinin (cryoablation) en sık görülen ritim bozukluÄŸu olan atriyal fibrilasyon nedeniyle yaÅŸam ÅŸartları olumsuz etkilenen hastalarda kısa sürede iyileÅŸme saÄŸlayabildiÄŸini ifade etti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, klinik uygulamada en sık görülen ve hastaneye yatış nedenleri arasında da en başta yer alan, önemli bir ritim bozukluğu olan atriyal fibrilasyonun, görülme sıklığının ilerleyen yaşla arttığını kaydetti.

Hastalığın kontrol altında tutulmasının çok önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yıldız, soruna bağlı olarak genel iyilik hali ve yaşam kalitesinin bozulduğunu aktardı.

Yıldız, hastalarda özellikle beyin damarı tıkanıklığına baÄŸlı inme olmak üzeresistemik embolikonjestif kalp yetersizliÄŸi ve kardiyomiyopati gibi yaÅŸamı tehdit eden ciddi komplikasyonlar görülebileceÄŸini vurgulayarak, bu komplikasyonların önlenmesi amacıyla yapılabilecek tedavilerin uzun süreli ve yüksek maliyette olduÄŸunu bildirdi. 

Yöntemle komplikasyon riski de azalıyor

Prof. Dr. Yıldız, yöntemin, kalp kapak hastalıkları gibi yapısal kalp hastalığı bulunmayan, nöbetler halinde çarpıntı şikayetleri olan, sol kalp kulakçığı boyutları çok artmamış genç hasta grubunda da yüksek başarı oranlarıyla uygulanabildiğini kaydetti.

İşlem süresinin nispeten kısa olup, hastanın daha az radyasyona ve komplikasyona maruz kaldığını ve hastaneden operasyondan sonraki gün taburcu olabildiğini aktaran Yıldız, "Yöntemle, genellikle önemli ek başka bir hastalığı olmayan kişilerden daha başarılı sonuçlar alınıyor. İlaçlara rağmen cevap alamadığımız hastalarda biz bu yöntemi uyguluyoruz. Bu hasta gruplarında başarı şansı oldukça yüksek oluyor. Tedavide kalp kapak hastalığı, diyabet, tansiyon gibi eş hastalığı olan kişilerde başarı şansının düşebilir. Komplikasyon oranlarının da çok düşük olduğunu yöntem, atriyal fibrilasyon hastalarının kısa sürede normal yaşantılarına dönmelerini sağlıyor."dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo