Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİMSENİN AKLINA GELMEYEN ONUN AKLINA GELDİ; DOMUZLARDAN KURTULDU!!

KÄ°MSENÄ°N AKLINA GELMEYEN ONUN AKLINA GELDÄ°; DOMUZLARDAN KURTULDU!!

FINDIKLARINI TALAN EDEN DOMUZLARDAN BAKIN NASIL KURTULDU?


Zonguldak ili Alaplı ilçesi Sabırlı köyündeki bir üretici, fındık bahçesine zarar veren yaban domuzlarından “insan saç kılları” ile kurtulduÄŸunu bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, üreteci Ünver Bozkurt gazetecilere açıklamada, ekili arazisini domuzlardan korumak için yöntem bulduğunu söyledi. Domuzların bahçesine girerek talan ettiğini, çiftçiye zarar verdiğini bu nedenle üç yıl önce geliştirdiği saç kılları yöntemi ile soruna çözüm bulduğunu ileri sürdü. Taktiğinin detaylarını da anlatan Bozkurt, şu söylerle konuştu:
"Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar. İnsan saçları da koku verdiği için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum. Kurtulmuş olduk. Berberlerden topladığım insan saçlarını tarlamın çevresine etrafına döktüm. Daha sonra beklemeye başladım, başarılı oldum.
Bu uygulamayI yaklaşık Üç yıldır yapıyorum. Bu yöntemle kesinlikle herhangi bir zarar görmeden fındığımı hasat sonunda fire vermeden topluyorum. Diğer çiftçilere de böyle yapmalarını tavsiye ederim."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın6
hayran1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo