Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kesilen ağaca ağlayan çocuk…

Kesilen ağaca ağlayan çocuk…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Düzce’de kesilen aÄŸaca aÄŸlayarak tepki gösteren 8 yaşındaki Doruk Tuzcu, daha fazla aÄŸaç dikilmesini istedi.
Edinilen bilgiye göre Şıralık Mahallesi’nde oturan Doruk Tuzcu, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan ve her gün gördüğü aÄŸacın kesilmesine gösterdiÄŸi tepkiyle sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı. 
Okula gidip gelirken gördüğü aÄŸacın kesilmesine çok üzülen Doruk, yaÅŸadığı duyguları paylaÅŸtı. “AÄŸaçlar kesilmesin” diyen Doruk, kesilen aÄŸaçların yerine aÄŸaç dikilmesini istedi. Küçük Doruk, “Bir gün annemle geçerken aÄŸacın kesildiÄŸini gördüm. Sonra buraya geldik, aÄŸacı görünce çok üzüldüm” dedi. 
Çok sevdiÄŸi aÄŸacın kesilmesinden sonra hala üzüntüsünü üzerinden atamayan Doruk, aÄŸacın yerde kalan kökünü sevmeyi de ihmal etmedi. 
Doruk’un babası Emrah Tuzcu ise, böyle bir çocuÄŸu olduÄŸu için gurur duyduÄŸunu ifade ederek, “DoÄŸayı seven bir çocuk kendisi. Buradaki amacımız bu hissi tüm Türk halkına yaÅŸatmaktı. BaÅŸarılı da olduÄŸumuzu düşünüyorum. Video 10 binden fazla paylaşım aldı. Tabiî ki olayımız ufak yavrumuzun doÄŸaya olan düşkünlüğünü paylaÅŸmaktı. KurumuÅŸ bir aÄŸaç ama Doruk o aÄŸacı çok seviyordu. Videonun paylaşımından sonra Düzce Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay aradı. Doruk ile birlikte buraya aÄŸaç dikerek onun adını vereceÄŸini söyledi” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
BELEDÄ°YE BAÅžKANI TEBRÄ°K ETTÄ°
esilen aÄŸacın olduÄŸu yerde Doruk’u teselli etmeye gelen Düzce Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay, aÄŸacın kuruduÄŸu için kesildiÄŸini belirterek duyarlılığından dolayı da Doruk’u tebrik etti.  Ay, aÄŸacın çevreye zarar verdiÄŸi için kesildiÄŸini söylerken, ÅŸehir içinde aÄŸaçlandırmaların devam ettiÄŸini dile getirerek, “evladımızın adına bir aÄŸaç dikelim istiyoruz. Biz belediye olarak kesinlikle aÄŸaç kesmiyoruz” ÅŸeklinde açıklamada bulundu. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo