Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kesici,Ereğli’de

Kesici,EreÄŸli’de

16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesi Kdz. EreÄŸli Ä°lçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ä°stanbul Milletvekili Ä°lhan Kesici, ”Referandum çalışmaları iyi gidiyor,yumuÅŸak bir üslup tercih ediliyor. Zaten netice itibariyle bu bir seçim deÄŸil. Yani ayın 16’sında oy vereceÄŸiz, 17’sinde Türkiye’de her hangi bir iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸi olmayacak. Hayır, çıkması halinde de olmayacak ki, ama biz Hayır çıkmasından yanayız “dedi.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Åžerafettin Turpçu ve Ãœnal DemirtaÅŸ’ın daveti üzerine Ä°lçeye gelen Kesici, TSO BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’i makamında ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin Referandum çalışmalarının bütün Türkiye’de iyi gittiÄŸini söyleyen Kesici ziyarette yaptığı konuÅŸmada, “yumuÅŸak bir üslup tercih ediliyor. Zaten netice itibariyle bu bir seçim deÄŸil. Yani ayın 16’sında oy vereceÄŸiz, 17’sinde Türkiye’de her hangi bir iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸi olmayacak. Hayır, çıkması halinde de olmayacak ki biz Hayır çıkmasından yanayız. Türkiye’de rahatsızlık yaratacak herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak. Bir faydası olacak sadece; ÅŸimdiye kadar bizim Milletimiz, AK Parti’nin yöneticilerinin istedikleri oyları verdiler. Yani birinci seçimde yüzde 34 buçuk oy aldılar iktidar oldular, iÅŸte ikinci seçimde yüzde 47, arada referandum var 58, arada CumhurbaÅŸkanlığı seçimi var 51 buçuk oy oranıyla iktidarın istediÄŸi bütün oyları verdiler. Ä°lk defa ben de ÅŸimdi öyle görüyorum, iktidarın istediÄŸi oyu vermemiÅŸ olacak. Ben bundan hayırlı bir sonuç çıkacağını ümit ediyorum. Çünkü bu aynı zamanda Türkiye’nin yönetiminde bazı yanlış giden iÅŸler de var. O zaman baÅŸta Sayın CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere hükümetin tamamı, AK Parti yönetiminin de tamamı ola ki şöyle bir düşünceye kapılabilirler; bu Türk Milleti bize her seçimde istediÄŸimiz oyu verdi, ilk defa ÅŸimdi vermedi acaba niye vermedi. Önce biraz kızabilirler. Ama o kızgınlık hali geçtikten sonra bizim de bir kusurumuz mu oldu, yanlışımız mı oldu; eÄŸer varsa bu yanlışımız nedir bunu düzeltme yoluna gidelim gibi bir siyasi deÄŸerlendirme içerisine girerler. Bundan hem kendileri istifade ederler, hem de bütün Milletimiz istifade etmiÅŸ olur. Böyle güzel bir sonuç çıkacağını hem ümit ediyorum, hem bekliyorum. Sayın Oda BaÅŸkanımız YaÅŸar Bey ile bizim çok eski bir hukukumuz var. DoÄŸru Yol Partisi’nden beridir insani bir hukukumuz var. SaÄŸ olsun YaÅŸar Bey bizi bugün kabul buyurdular “dedi.

Kesici, Türkiye’nin ve bütün dünyanın en önemli meselesinin ekonomi, kalkınma, istihdam, iÅŸsizlik, gelir dağılımı gibi konular olduÄŸunu ifade ederek, ”Ama ÅŸimdi Türkiye’nin bir numaralı meselesi kalkınma hızı gittikçe düşüyor, Ä°ÅŸsizlik gittikçe artıyor, bunu durdurmak lazım. Ben de yaptığımız siyasi konuÅŸmaları bile ekonomi merkezli yapmaya çalışıyorum. Burada da hem YaÅŸar Beyin ve yönetiminin hem de benim söyleyeceklerim olur. Bunlar Türkiye’nin canı olan ticaret erbabı, sanayi erbabı olan insanlar. Asıl hadisenin içinde yaşıyor olan insanlar onlar. O yüzden bizim de onlardan bilgilenmemiz lazım.” diye konuÅŸtu.

DEMÄ°RTAÅž, TEÅžEKKÃœR ETTÄ°.

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ’ta, Kesici’nin, EreÄŸli ziyaretinden duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye’ye önemli hizmetler yapmış, Hem devlet planlama teÅŸkilatı döneminizden, Bakanlık döneminizden, Aktif siyaset hayatınızda gerçekten Türkiye’nin çok önemli ismisiniz bizleri kırmayarak ilçemize geldiÄŸiniz için teÅŸekkür ediyorum “diye konuÅŸtu.

TURPÇU, YOĞUN TEMPO ARASINDA BİZLERİ KIRMADI

CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpçu ise yaptığı konuÅŸmada,” Sayın Kesici, YoÄŸun temposu arasında bizleri kırmadı bölgemize geldi kendilerine çok teÅŸekkür ediyoruz, CHP sadece önümüzdeki dönemde iktidar mücadelesinde yapılanları eleÅŸtirme anlamında deÄŸil, yapılacakları’ da planlayacak bir parti” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’de ,"Fikirler zenginlik, düşünceler zenginliktir, zenginliÄŸi hazmetmek önemlidir, Bizler hazmetme noktasına geldiÄŸimiz zamanda yücelen bir toplum oluruz, bizlerin bunları hazmetmesi lazım, Burada benim gönlüm isterdi ki, esas önemli nokta Atatürk’ün partisi ilk kurulan parti, Bütün sivil anayasası bu yapsın, yıllardır bizim içimizde bir uhdedir” dedi.

EKONOMÄ°K SALLANTININ TÃœRKÄ°YE’YE BÄ°R FAYDASI OLMAZ

Temennilerinin seçimden sonra Ekonomik olarak fazla sıkıntı yaÅŸanmaması yönünde olduÄŸunu kaydeden Tetiker, “bizleri ilgilendiren bu iÅŸin tamamen ekonomik yanı, Ekonomide sallantının Türkiye’ye hiçbir faydası olmaz, buna ülke olarak tahammülümüz yok zaten, Bütün Dünya’nın kafasını taktığı bir ülkeyiz, Neden kafasını takarlar bir Ãœlkeye, Neden bu kadar üzerine düşerler? Açıkça belli, Fikirlerde düşüncelerde ayrı olsa bizler kardeşçe yan yana yaÅŸayabilme özelliÄŸini kendimizde görür bunu baÅŸarabilirsek, bizlerin bileÄŸini kimse bükemez” diye konuÅŸtu.

Konuşmaların ardından Kesici basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Ziyarete, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı ile çok sayıda partili katıldı.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo