Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Utku’da,Dr Özgür Bolat rüzgarı

Utku’da,Dr Özgür Bolat rüzgarı

EDUFEST 2017 / EÄŸitim Festivali etkinlikleri kapsamında Utku Koleji EÄŸitim Kurumları, eÄŸitim bilimci Dr.Özgür BOLAT’ı ağırladı.Hürriyet.com.tr ’ de köşe yazarlığı yapan Bolat “Mutlu ve BaÅŸarılı Çocuk Nasıl YetiÅŸtirilir?” konulu sunumuyla, sürdürülebilir ve gerçek mutluluÄŸa dikkat çekti. Salonun kahkahalarıyla baÅŸlayan programda Utku Koleji velileri hem öğrenmenin hem de eÄŸlencenin keyfine vardılar.

Dünya eğitim literatüründeki araştırmalardan bahsederken, günlük hayattan örnekler de veren Bolat, soru-cevap tekniğine de yer vererek monologtan uzak ve heyecan düzeyi yüksek bir sunum gerçekleştirdi.Mutlu bir çocuk yetiştirmenin püf noktalarına dair ezber bozan bilgiler aktarırken; aslında farkında olmadan yaptığımız yanlışlara değinerek, neleri değiştirmemiz gerektiğine dikkat çekti.

* Ödülle değerler neden öğretilemez?

* Ödül, yaratıcılığı neden olumsuz etkiler?

* Ödül, yapay sevginin bir göstergesi midir?

* Ödülle büyüyen çocukları ne tür tehlikeler bekler?

* Mutlu ve başarılı bir çocuk gerçekte nasıl yetiştirilir?

*

gibi sorulara cevaplar veren Özgür BOLAT, son 70 yılda yapılan bilimsel araÅŸtırmalar ve gerçek vakalara deÄŸinerek çocuk eÄŸitimine dair önemli farkındalıklar oluÅŸturdu.Sosyal Tesisler Konferans Salonunda yoÄŸun ilgiyle gerçekleÅŸen eÄŸitim, kurum müdürü Hülya Çataklı’nın teÅŸekkürünün ardından, fuaye alanındaki ikramlar ve imza etkinliÄŸiyle devam etti. Bolat’a kitabını imzalatmak isteyen veliler, 1 saat boyunca uzun kuyruklar oluÅŸtururken, keyifli müzikler ve çay sohbetleri eÅŸliÄŸinde oldukça mutlu vakit geçirdiler.

Velilerin ve öğretmenlerin ilgisinden çok mutlu olduÄŸunu ifade eden Özgür BOLAT, 3 saat süren etkinliÄŸin ardından Utku Koleji öğretmenleriyle birlikte sahnede fotoÄŸraf çektirirken, akÅŸam yemeÄŸinin ardından Kdz.EreÄŸli’den ayrıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo