Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KELEŞ’LE GEÇEN 9 AY

KELEŞ’LE GEÇEN 9 AY

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de, kısa adı ETSO olan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri sonucu deniz salyangozu ticaretinin yapılabileceği bildirildi.
Oda Başkanı Arslan Keleş, kurmayları ile birlikte ETSO’da düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, görev süresi olan 9 ayı değerlendirdi. Ekibi ile Ereğli’ye ekonomi kazanç sağlamak için var güçleri ile çalıştıklarını öne süren Keleş, eski bilgileri anımsattı, yeni gelişmeleri ise gazeteciler ile paylaştı.
Enflasyonla mücadele kampanyasına destek veremeye devam ettiklerini hatırlatan, yerli markaların ise tercih edilmesi gerektiğinin altını “yerelden alışveriş yapmak bizim için hayati önem taşıyor” sözü ile ısrarla çizen Keleş, şunları artardı:

EREĞLİ, SALYANGOZ İŞİNE GİRİYOR
“Geldiğimiz günden beri Ereğli’de neleri geliştiririzi değerlendiriyoruz. Denizimiz var, tarım durumumuz var. Yazları, Bozhane Limanı’na gidildiğinde bir salyangoz trafiğini gözlemliyorsunuzdur. Bu, Türkiye’ye ait bir ürün değildir.
1960 yıllarda deniz yolu ile geldiği Ereğli’yi çok sevmiştir. Buralarda çok büyük meralar vardır. Bunun avcılığı yapılır ve buralardan avlanan salyangozlar Samsun’a işlenmek üzere gider. Biz bunla ilgili olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na çağrıda bulunarak ‘bizim bölgemizde bir potansiyel var. Siz de buna ciddi bir gözle bakın. Hem depoculuk hem de deniz salyangozu işleme noktasında fizibilite çıkartın’ dedik. ‘Bizde bunu üyelerimiz ile paylaşalım fizıbıl çıkarsa Ereğli’de gerçekleştirelim’ de dedik. Onlarda çağrımıza kayıtsız kalmadılar. Bununla ilgili olarak işi ihale ettiler. Fizibilite çalışmaları başlatıldı. Sonuçları, yakın zaman içinde kamuoyuna aktaracağız.”    

CAN DERDİNDE
Özel sektör, yatırım yerine, mevcut istihdamı muhafaza etmek noktasında can derdinde. Yapabileceğimiz en büyük başarı mevcut sayıyı sürdürebilmek ve bunu devam ettirebilmektir.  

ALMAN FİRMASI YER İSTEDİ
Fotoğraf çektirmek lobi faaliyetleri için önemli. Bu ilişkileri kurmak için bir şeyler yapılabilir. Bu şehrin derdi, her şeyden önemli. Bu şehrin derdi ile dertleniyoruz. Yatırım ile ilgili bir takım firmalar geliyor. 400-500 Kişilik yatırım sağlayacak Alman firması geldi. Tersanecilik sektöründe, alüminyum hücum botlar, 20-25 milyonluk bir yatırımdı. Firmaya gerekli yer taleplerinde bulunduk. Alman firması risk istemiyor. Kaymakamımıza konuyu anlattık o da çalıştı, bir kaç yer gösterdik, devam ediyor, bitmiş değil.”

KENDİMİZİ BAŞARILI GÖRÜYORMUYUZ?
Gazetecilerin ‘kendisini başarılı buluyor musunuz?’ sorusunu da yanıtlayan Başkan Arslan Keleş, şu sözlerle konuştu:
Kendimizi başarılı görüyor muyuz? 9 ay, uzun bir süre baktığınız zaman bir taraftan da bu seçimleri çıkartırsak çalışma gün ve saatimiz çok az. İlişkileriniz yerel yönetim ve genel idare ile. Bakanlıklara giderken bile eski yeni bakanlığı odacılar bile bilmiyor.
illetvekillerimizi de yabana atmamak lazım. Bize gerçekten güç veriyorlar. Biz Ereğli'den milletvekilimiz yok diye bir takım serzenişlerde bulunuyorduk ama 5 milletvekilimiz var, CHP Milletvekili Deniz Bey'in BOTAŞ Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeler var, Ereğli tersanelere can suyu verebilmek adına, onlar da uğraşıyorlar. Milletvekillerimiz arasında güzel bir koordinasyon var, bunlardan olumlu sonuç çıkacaktır ama biraz zamana ihtiyaç var. Yerel seçimlerden sonra Türkiye'de uzunca bir süre seçim olmayacak, takvim onu gösteriyor, birlikte güzel işler yapabileceğimizi görüyoruz."
Keleş, aynı sorunun devamında ise Oda seçimleri için bastırılan vaatlerin anlatıldığı kitapçıktan örnekler vererek, hedefleri tutturduklarını söyledi.

 

KELEŞ’LE GEÇEN 9 AY

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
üzgün2
hayran1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Oktay Mendeş

23 Ocak 2019 - 17:44

Esnafin hali perisan.arslan bey siz bari onceki yonetimler gibi yapmayin.secinden sonra sizi secen esnafi unutmayin.piyasa berbat isler cok kotu.cikin bi gezin esnafin halini sorun ve cozum getirmeye calisin.

esat sarı

23 Ocak 2019 - 16:52

sayın keleş koskoca tso ereğli ticaretinin gelişmesi için 9 ayda bir tek salyangozu mu buldu. sizi tebrik ediyorum. tersaneler ? üniversite ? organize ? yeni iş alanları. ne odlu verdiğiniz sözler. hani kantar sözünüz. sattığınız semih çolak varya söz vermişti kantar gelecek diye. yediniz adamı kantar da glemedi. nakliye sektörü kan ağlıyor. kışlada atıp tutuyordun.

Yorum Yazın

Canlı Radyo