Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KELEŞ SÖYLEMİŞTİ; İLK GEMİ GELDİ…

KELEŞ SÖYLEMİŞTİ; İLK GEMİ GELDİ…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ’in kısa süre önce müjdesini verdiÄŸi ilçedeki tersanelerde gemi bakım ve onarım iÅŸi yapılacağına yönelik müjdesinin ardından bölgeye ilk gemi geldi. 
Edinilen bilgiye göre, KeleÅŸ 16 AÄŸustos’ta TSO binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediÄŸi basın toplantısında EreÄŸli tersanelerinde gemi bakım ve onarım iÅŸinin yapılması için devreye girdiklerini ve TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu’nun da desteÄŸi ile Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli müsaadelerin alındığını açıklamıştı. KeleÅŸ’in açıklamasının ardından Kdz. EreÄŸli tersaneler bölgesine bakım ve onarım için ilk gemi yanaÅŸtı. Malta Bayraklı M/ADRIATIC MARINER isimli 6 bin 623 DWT’lik geminin bakımı EreÄŸli tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren UstaoÄŸlu Yat ve Gemi San. ve Tic. A.Åž. tarafından yapılacak. 
KELEÅž: DEVAMI DA GELECEKTÄ°R
Kdz. Ereğli tersaneler bölgesine bakım ve onarım için ilk geminin yanaşmasının hem tersaneciler hem de bölge açısından sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Arslan Keleş, bunların artık devamının da geleceğini söyledi. Keleş göreve geldikten sonra tersaneler konusunda ciddi adımlar attıklarına değinen Keleş şunları kaydetti:

“EreÄŸli tersaneler bölgesi 2007-2008’de ki küresel ekonomik krizden ciddi ÅŸekilde etkilenmiÅŸti. Biz daha göreve gelmeden tersanelerin canlandırılması için farklı projeler üzerinde çalıştık. Göreve seçilmemizin hemen ardından da tersanecilerimizle bir araya gelerek çalışmalarımızı hızlandırdık. Son olarak bir firma EreÄŸli tersaneler bölgesinde iki geminin bakım ve onarımını yapmak istediklerini söylediklerinde gerekli izinlerin alınması için biz devreye girdik. TOBB BaÅŸkanımız Rifat HisarcıklıoÄŸlu’na talebimizi aktardığımızda çok olumlu karşıladı ve gerekli izinlerin verilmesi için ilgili bakanlık yetkilileri ile görüştü. Ve bu günde ilk gemi tersaneler bölgesindeki limana yanaÅŸtı. Bu iÅŸlerin artık devamı da gelecektir. Bu ve benzeri projelerle inÅŸallah tersanelerimiz 2018 öncesi canlılığına kavuÅŸacaktır. Bunun için ben ve yönetimimiz canla baÅŸla çalışmaya devam edeceÄŸiz. Bu ilk iÅŸin tersanelerimize, EreÄŸlimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. EmeÄŸi geçen baÅŸta TOBB BaÅŸkanımız Rifat HisarcıklıoÄŸlu olmak üzere Ticaret Bakanlığımıza ve bürokratlarına, ilgili firma yetkililerine teÅŸekkür ediyorum.”
Kdz. EreÄŸli tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren UstaoÄŸlu Yat ve Gemi San. ve Tic. A.Åž.’de bakım ve onarımı gerçekleÅŸecek olan geminin yaklaşık 3 ay ilçede kalması planlanıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo