Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kdz. Ereğli Belediyesinin çevre projesi ders kitaplarında yer aldı

Kdz. Ereğli Belediyesinin çevre projesi ders kitaplarında yer aldı

Ãœlke genelindeki 176 ilçe belediyesi arasından alt yapı ve çevre dalında ‘GeleceÄŸimizi Çöpe Atmayalım Projesi’ ile Türkiye birincisi olan Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin ‘e-atık projesi’, Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın (MEB) ders kitaplarına girdi.


MEB’in ilkokullar için hazırladığı Sosyal Bilgiler Kitabı ’Bilim ve Teknoloji ve Toplum’ bölümünde 104.sayfasında Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin baÅŸlattığı örnek proje haberi yer alırken, haberde çevreye zarar veren elektronik ve elektrikli atıkların geri dönüşümü ve ülke ekonomisine kazandırılması anlatılıyor.
Sosyal Bilgiler 4. Sınıf kitabında, fotoÄŸraflı bir ÅŸekilde yer alan ’EreÄŸli Belediyesi’nin örnek projesi haberi sonrası öğrencilere, ’EreÄŸli(Zonguldak)Belediyesi hangi ürünleri e-atık olarak toplamıştır. Bu çalışmanın çevreye ve bizlere saÄŸladığı yararlar nelerdir? Anlatınız’ sorusu soruluyor.
Çevre konusunda çok hassas olduklarını belirten Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, e-atık projelerinin ülke genelinde MEB’in ders kitaplarına girmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “GeleceÄŸimiz olan çocuklarımıza daha temiz bir ÅŸehir, daha temiz bir ülke ve daha temiz bir dünya bırakmak için çalışmalıyız. Bu baÄŸlamda belediyemiz Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü’nün özellikle okul çocuklarını yönelik atık pil, elektronik ve elektrikli eÅŸya atıkları ve çevre konusundaki bilinçlendirme seminerleri sürüyor. Hatta geri dönüşüm ve atık pillerin toplanması konusunda okullar arasında rekabet bile oluÅŸtu.” dedi.
Öte yandan ilçedeki okul müdürleri ve öğretmenler de, Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin tüm okullarda sürdürdüğü e-atık, atık pil, çevre temizliÄŸi ve çevre duyarlılığı konusunda verdiÄŸi eÄŸitim seminerlerinin son derece verimli geçtiÄŸini ve çocukların bilinçlendirdiÄŸini vurguladılar.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo