13 o C Kdz. Ereğli

KAYMAKAMDAN MUHTARLARA, ÖNEMLİ UYARILAR!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 7 gün 7 saat 36 dakika önce 1046

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, muhtarlara konuşmasında, “eskiden kayıt-kuyut-şu-bu yoktu. Bu yüzyılda herkes herkesi takip ediyor. Harcadığınız bir kuruş yanlış paranın hesabını size sorarlar” dedi.
Çorumluoğlu, Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yeni seçilen ve görevine devam eden muhtarlara başarı diledi. Yeni seçiler muhtarlara tavsiyelerde bulunan Çorumluoğlu, “6 ay boyunca, geçmiş dönemlerle ilgili bazı eksiklikleri tespit ettim. Ama geçiş döneminde seçim telaşıyla da çok fazla müdahale edemedik. Yeni seçilen arkadaşlarımız, eski muhtarlardan hesapları ve işleri teslim alsınlar. Eğer eski muhtar size teslim etmiyorsa, yeni heyet bunu tutanak ile teslim alsın ve yeni bir başlangıç yapsın” diye konuştu.
“PARA-PULDAKİ HATALAR İLE BANA GELMEYİN”
Kaymakam Çorumluoğlu, yanlış yapılan para hesaplarını için ikazlarda da bulunarak şöyle dedi:
“Devletin ve milletin parasını idare etmek kolay bir şey değildir. Eskiden kayıt-kuyut-şu-bu yoktu. Bu yüzyılda herkes herkesi takip ediyor. Harcadığınız bir kuruş yanlış paranın hesabını size sorarlar. Ben ilk geldiğim gün dire amirlerim ile toplantı yapmıştım. İdarecilik hayatımda hep bir şeyi söyledim; bana iki şey ile gelmeyin. Bunlardan bir tanesi para-puldaki hatalar ile bana gelmeyin. ‘Onu oradan alacaktık bunu buradan alacaktık, onun yerine bir fatura kestiriver’ dedik cümlelerini ben taşımam. Doğru ne ise onu yapın. İş, araba devrildikten sonra burada iş sıkıntıya girdikten sonra bana gelip te ‘kaymakam bey ben şöyle yanlış yaptım’ demeyin.”
ÇÖP DÖKÜM KONUSUNDA UYARILAR!
Belirlenen çöp döküm yerleri dışındaki yerlere döküm yapıldığında cezai işlem uygulanacağını anlatan Çorumluğlu, şu sözlerle konuştu:
“Çöplerin toplanması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Daha da iyileştireceğiz. Belki konteynırlarla da iyileştirme içine gideceğiz. Ama özellikle hafriyat çöpleri için belirli yerler belirledik. Jandarma karakollarımız bu yerleri biliyor. O yerler dışındaki yerlere çöp dökümüne izin vermeyin. Yakaladığımızda da en yüksek miktardaki ceza ne ise bu cezayı yazacağız.”
HER KÖYE BİR PROJE!
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, üretim ve kırsal kalkınmada proje geliştirmesini de isteyerek şu ifadeleri kullandı:
“Projeli çalışmalar yapalım. Hem sizin döneminizi hem de bizim dönemimizi anımsatacak çalışmalar olsun. Her köyde bir projeyi destekleyelim. Örneği ise Karakavuz, Akköy ve Uludağ’da bu sene arıcılık projesini destekleyeceğiz. Topçalı, Hamzafakıhlı ve Aydınlar da seracılık projelerini destekleyeceğiz. Bir köyde hayvancılığı, başka bir köyde çilek projesini destekleyelim.”

KAYMAKAMDAN MUHTARLARA, ÖNEMLİ UYARILAR!!

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 11 saat 21 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 33 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 6 saat 38 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 51 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 6 saat 12 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
10 saat 55 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 8 saat 34 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 4 saat 43 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 9 saat 41 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !