Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kayalıdere Şelaleleri turizme açılıyor…

Kayalıdere Şelaleleri turizme açılıyor…

Aşağı Kayalıdere Köyü sınırları içinde kalan Kayalıdere Şelaleleri....


Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Kayalıdere Åželaleleri’nin turizme açılması hedefinde olduklarını belirterek, “Kayalıdere Åželalelerini de EreÄŸli’ye deÄŸer katan bir deÄŸere dönüştürmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz” dedi.

 


Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz EreÄŸli’de, AÅŸağı Kayalıdere Köyü sınırları içinde kalan Kayalıdere Åželaleleri’nin turizme açılması için baÅŸlatılan çalışmalar kapsamında bölgeye inceleme ziyareti gerçekleÅŸtirdiklerini bildirdi.
ÇorumluoÄŸlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, EreÄŸli’nin sosyal ve özellikle de ekonomik hayatına yeni alternatifler kazandırmak istediklerini belirterek ÅŸunları kaydetti:
“EreÄŸli’de göreve baÅŸladığım günden beri bu tür olanakları tespit ederek, proje üretme gayretindeyiz.  Varlığından haberdar olduktan sonra Kayalıdere Åželalelerini de EreÄŸli’ye deÄŸer katan bir deÄŸere dönüştürmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Bu amaçla, bugün ÅŸelaleleri yerinde inceledik. Sadece doÄŸa yürüyüşü ve çevrenin seyri açısından bile mükemmel bir ortamla karşılaÅŸtık. Åžimdi, bölgenin hem tanıtımını gerçekleÅŸtirmek hem de doÄŸa yürüyüşü dışında yapılabilecek aktiviteleri tespit ederek gerekli yatırımları da yaparak Kayalıdere Åželaleleri’ni EreÄŸli’mize, bölgemize ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atmaya baÅŸlayacağız.”

Kaymakam ÇorumluoÄŸlu’na ziyarette, Ak Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır’ın yanısıra, Ak Parti Ä°l Genel Meclisi üyeleri ile AÅŸağıkayalıdere Köyü Muhtarı Niyazi Yalçın ve bazı köy muhtarları da eÅŸlik etti.

KAYALIDERE ÅžELALELERÄ°
Kayalıdere Åželaleleri Karadeniz EreÄŸli ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede AÅŸağı Kayalıdere Köyü sınırları içerisinde bulunuyor.  Yaklaşık 3 kilometre uzunluÄŸundaki kanyonun içerisinde irili ufaklı 7 ÅŸelaleden oluÅŸan ÅŸelalelerin en küçüğü 3, en büyüğü ise yaklaşık 20 metre yüksekten akıyor. DoÄŸaseverlerin özellikle zorlu yürüyüş için tercih ettiÄŸi Kayalıdere Åželaleleri gerekli tanıtım ve yatırımlarla birlikte EreÄŸli’nin önemli marka deÄŸerlerinden birisi olabilecek özellikler taşıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo