Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kastamonu Doluya Teslim!

Kastamonu Doluya Teslim!

Dolu yağışı nedeniyle insanlar yaralandı, çok sayıda araç ve evin camları kırıldı. Bazı işyeri ve konutları su bastı. Ağaçlar devrildi, çatılarda delikler açıldı. Ağaçlarda yüzlerce kuş telef oldu.


Kastamonu’da ceviz büyüklüğünde yaÄŸan dolu, canlılar ile çevreye büyük zarar verdi.
Hava olayı, Ä°hsangazi ve Araç ilçelerinde hayatı felç etti. Dolu yağışı nedeniyle birçok aracın camları kırıldı, kaportalarında hasar oluÅŸtu. Dolu yağışında Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne ait ekip otoları da zarar gördü. Ayrıca evlerinde dolu yağışı nedeniyle duvarlarında zarar oluÅŸurken, bazı evlerinde camları kırıldı. Dolu yağışıyla birlikte saÄŸanak yağışında etkili olduÄŸu Kastamonu’da ve ilçelerinde, bazı iÅŸyerlerini ve evleri su bastı. Åžiddetli fırtınanın da yaÅŸandığı Kastamonu’da, aÄŸaçlarda devrildi. Dolu yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken GSM ÅŸirketlerine ait vericilerde de zarar oluÅŸtu. Ä°letiÅŸiminde güçlükle kurulduÄŸu Kastamonu’da, dolu yağışıyla birlikte meydana gelen fırtına sonrası aÄŸaçlar devrildi. Devrilen aÄŸaçlar nedeniyle ÅŸehirlerarası trafikte de ulaşım güçlükle saÄŸlanabildi. 
Bazı vatandaÅŸlar, Meteoroloji Müdürlüğünün dolu yağışı uyarısında da bulunmamasına tepki gösterdi. Bu yüzden Meteoroloji Müdürlüğünün telefonları kilitlendi. 
Dolu yağışının yerini saÄŸanak yağışa bırakması sonrası vatandaÅŸlar, hasar gören araç, ev ve iÅŸyerlerine bakmak için sokaklara akın etti. Ä°tfaiye ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına baÅŸladı. 

VALÄ° YAÅžAR KARADENÄ°Z: “33 VATANDAÅžIMIZ YARALANDI” 
Öte yandan Vali YaÅŸar Karadeniz, dolu yağışı nedeniyle 33 vatandaşın yaralandığını açıkladı. Karadeniz, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda ÅŸunları kaydetti:
“Bugün ilimizde meydana gelen dolu yağışında çok sayıda araç, bina ve tarım arazileri zarar görmüştür. 33 vatandaşımız hafif ÅŸekilde yaralanmıştır. Bu afet dolayısıyla zarar gören tüm vatandaÅŸlarımıza geçmiÅŸ olsun. 
Araçları hasar gören ve kasko sigortası olan vatandaÅŸlarımız Meteoroloji Ä°l Müdürlüğünden alacakları belge ile sigorta ÅŸirketlerine baÅŸvurarak hasarlarını tazmin ettirebilirler.” 
DOLU, KUÅžLARI DA VURDU
Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, Karaçokak Deresi üzerinde bulunan sığırcık kuÅŸları da etkilendi. Çok sayıda sığırcık kuÅŸu, dolu yağışında telef olarak kaldırımlara düştü. VatandaÅŸlar ve belediye temizlik ekipleri, ölen kuÅŸları kaldırımdan temizledi. 
MİNARE HASAR GÖRDÜ
Öte yandan, Taşköprü ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle ilçeye bağlı Afşar köyündeki caminin minaresi hasar gördü. Minarenin kubbesi fırtınanın etkisi ile uçtu. Olay sırasında cami bahçesinde kimsenin olmaması olası bir can kaybını önledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün3
şaşkın2
gülücük1
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Cengiz Güzel

15 Eylül 2018 - 09:57

Dün gece KASTAMONU yu Vurmuş...Arkadaş uzgundü.

Yorum Yazın

Canlı Radyo