Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU YIL COŞKUYLA KUTLANDI

BU YIL COÅžKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü, Karadeniz Ereğli’de de gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.


Kutlamalar kapsamında, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, makamında tebrikleri kabul etti. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yerine aldı.
Kutlamalar kapsamında, araç trafiÄŸine kapatılan Sahil Bulvarı’nda ise geçit töreni vardı. Tören, Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesi ile baÅŸladı. Kaymakam ÇorumluoÄŸlu, Komutan YazıcıoÄŸlu ve BaÅŸkan Uysal, askeri cip üzerinden vatandaÅŸların, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutladılar.
Çorumlu, ardından yaptığı tören konuÅŸmasında, Cumhuriyet’in kuruluÅŸunun 95'inci yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaÅŸadığını söyledi. Günün, yeniden diriliÅŸ ve varoluÅŸ mücadelesi anlamına geldiÄŸini ifade eden ÇorumluoÄŸlu, şöyle dedi:
“EN KUTLU ARMAÄžANDIR”
“Kutladığımız yalnızca Cumhuriyetin ilanı deÄŸil Atamızın lisanıyla ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir milletin dizginlenemez hürriyet sevdasıyla, uÄŸruna topraÄŸa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiÅŸ büyük zaferlerle kazandığı, yeniden diriliÅŸ ve varoluÅŸ mücadelesinin muhteÅŸem bir baÅŸarısıdır. Bu baÅŸarının adı olan Türkiye Cumhuriyet hepimize sunulmuÅŸ ve emanet edilmiÅŸ en büyük, en kutlu armaÄŸandır. Bu kutlu armaÄŸanı bugünümüzü ve geleceÄŸimizi aydınlatan parıltısıyla bir egemenlik tacı olarak baÅŸlarımıza konduran Cumhuriyet kahramanlarını; baÅŸta Cumhuriyetimizin kurucu lideri ilk CumhurbaÅŸkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah, siyaset, mücadele arkadaÅŸlarını, nice isimsiz vatan evladını minnetle, şükranla, rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur.”

15 TEMMUZ…
Kaymakam ÇorumoÄŸlu, 15 Temmuz örneÄŸini vererek Türk Milleti’nin Devlet’e olan baÄŸlılığını da anlattığı konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
Türk Milleti’nin asil karakterini hukuku, ilkeleri ve teÅŸkilatlanmasıyla en isabetli ÅŸekilde temsil eden Cumhuriyetle yepyeni bir devlet gücüne dönüştüren büyük millet mücadelesi sayesinde bugün ne mutlu ki; Türkiye Cumhuriyeti 95 yılda aldığı mesafe ile dünyada özellikle bölgesinde barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru ve tüm hesapların etkileyici ve dengeleyici asli faktörü haline gelmiÅŸtir. Ama bu asil duruÅŸun asalet kavramından mahrum dünya egemenliÄŸi heveslilerince mecbur kaldıkları zoraki bir katlanış görüntüsüne raÄŸmen hesaplarını bozan  ve hadlerini hatırlatan bir tehdit unsuru olarak algılana geldiÄŸi hepimizin malumudur.
Gücünü Milletinden alan, Milletinin yüksek aidiyet duygusu, sadakati ve kahramanlığı ile sahiplenilen Cumhuriyetin bu mübarek vatan coÄŸrafyasındaki kuvvetli mevcudiyetinin 15 Temmuz 2016'da bir kez daha tescillenmiÅŸ Cumhuriyeti’ne, devletine gerekirse canı pahasına sahip çıkacağına bir kez daha bütün dünyaya kanıtlayan bu büyük millet, elbette Cumhuriyet Bayramını en asil, vakur bir duruÅŸla, onurla kutlamak hakkını inkar edilemez bir katiyetle kazanmıştır.”

‘ZÃœBEYDE HANIM’ ADETA BÃœYÃœLEDÄ°!
Ardından ise öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ temalı ÅŸiir ve kompozisyonlar okundu. Törende ayrıca yine öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.
Tören; Özel Doğa Koleji Armoni Bandosu eşliğinde okulların, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve askeri birliklerin geçidi yapıldı. Geçit sırasında ise Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, giydikleri Cumhuriyet dönemine ait kostümlerle yürüdü. Dönemi yansıtan öğretmenlerin bu koreografisi büyük alkış topladı.

‘CUMHURÄ°YET YÃœRÃœYÜŞÜ’ YAPILACAK
Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30’da  ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleÅŸtirilecek. BaÄŸlık Karakolu önünden baÅŸlayacak olan yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son bulacak.

 

 

BU YIL COÅžKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü, Karadeniz Ereğli’de de gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo