Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARDEMİR’deki patlama korkuttu

KARDEMİR’deki patlama korkuttu

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMÄ°R) AÅž. Çelikhane bölgesinde patlama meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre Çelikhane bölgesindeki konvertörde lans sistemindeki arıza nedeniyle basınçtan kaynaklı oksijen borusu patladı. Dün (10 Haziran) meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yürekleri aÄŸza getiren patlamada yoÄŸun toz ve dumana maruz kalan 3 işçiye KARDEMÄ°R içindeki saÄŸlık tesisinde müdahale edildikten sonra tedbir amaçlı Karabük EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü KARDEMÄ°R’de incelemelerde bulundu 
BUGÃœN, Ä°NCELEMEYE GELDÄ°LER
Tesiste yaÅŸanan olay sonrası Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü incelemelerde bulundu. Karabük ValiliÄŸi tarafından yapılan yazılı açıklamada, KARDEMÄ°R A.Åž.’ye ait çelikhanede meydana gelen patlama ve yüksek fırınlarda gaz salınımı ile ilgili olarak Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme yapıldığı belirterek, " Çelikhanede saat 11.00 civarında yapılan üretim esnasında gaz sıkışması sonucunda patlama yaÅŸandığı, bu esnada oksijen borusunun hasar gördüğü, bu nedenle toz ve gaz salınımı meydana geldiÄŸi, herhangi bir can ve mal kaybı yaÅŸanmadığı, 4 Nolu Yüksek Fırında Reline yenileme çalışmalarının baÅŸlatıldığı, saat 08.30-09.30 arasında seviye düşmesi nedeniyle üretilen gaz konsantrasyonu ve sıcaklığı nedeniyle gaz oluÅŸumunun gerçekleÅŸerek atmosfere verildiÄŸi, söz konusu durumun 10-15 yılda bir yapılan yenilemeye baÄŸlı olarak meydana gelen bir durum olduÄŸu KARDEMÄ°R AÅž. yetkilileri tarafından belirtilmiÅŸtir” ifadeleri kullanıldı. 
TABURCU EDÄ°LDÄ°LER
Ayrıca Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ulusal hava kalitesi izleme ağı üzerinden 00:00-16:00 saatleri arasında yapılan incelemede Kardemir-1 ve Karabük Tören Alanı hava kalitesi ölçüm istasyonlarında PM10 (partikül madde), SO2 (kükürtdioksit), NO2 (azot dioksit) ve CO (karbonmonoksit) ölçüm deÄŸerlerinin yönetmeliklerde belirtilen sınır deÄŸerlerini saÄŸladığı ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada ayrıca, yaÅŸanan olayda dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 4 kiÅŸinin taburcu edildiÄŸi de kaydedildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
şaşkın2
üzgün2
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Yoworld Askim Güleç

11 Haziran 2019 - 17:44

Demirkol Geçmiş olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo