KARATAY: ONUN İÇİN HASTALANIYORUZ
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, sık yemenin insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini söyledi.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan vücudunun çok akıllı olduğunu, doğanın da onu korumak için programlandığını söyledi.
Her yaşta ortaya çıkabilen hastalıkların temelinde beslenme yanlışlıklarının yattığını ifade eden Karatay, aşırı şeker ve ekmek tüketimi ile hareketsizliğin bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.
Vücutta kan ÅŸekerini hızla artıran ve kilo aldırdığı bilinen yüksek glisemikindeksli gıdalardan uzak durulması gerektiÄŸini tavsiye eden Karatay, "Ben senelerden beri ’yüksek glisemik indeksli besinler kanser yapar’ diye söylüyorum." deÄŸerlendirmesini yaptı.
Günde iki öğün yemek
Dünya tıp tarihine damga vuran Ä°bn-i Sina’nın bir kitabında günde iki öğünün saÄŸlıklı olduÄŸunu açıkladığını dile getiren Karatay, sık yemenin de insülindirencini artırdığı için hastalığa sebep olabildiÄŸini belirtti.
Vücuttaki insülin değerinin yüksek olduğu durumlarda kontrolsüz hücre yapımına başlandığını dile getiren Karatay, hiperplazinin (aşırı büyüme) kanserin ön maddesi olduğunu söyledi.
Karatay, hareket etmek koşuluyla doğal yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini dile getirerek, "Pakete girmiş hiçbir şey hakiki besin değil. Vücut onu hakiki besin olarak görmüyor. Onun için hastalanıyoruz. Ama o paketler allanıyor, pullanıyor, reklamlarla bütün çocuklar onlara düşkün oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
İlk Yorumu Siz Yazın!