Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARATAY: ONUN İÇİN HASTALANIYORUZ

KARATAY: ONUN İÇİN HASTALANIYORUZ

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, sık yemenin insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan KaratayKanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan vücudunun çok akıllı olduÄŸunu, doÄŸanın da onu korumak için programlandığını söyledi.

Her yaşta ortaya çıkabilen hastalıkların temelinde beslenme yanlışlıklarının yattığını ifade eden Karatay, aşırı şeker ve ekmek tüketimi ile hareketsizliğin bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.

Vücutta kan ÅŸekerini hızla artıran ve kilo aldırdığı bilinen yüksek glisemikindeksli gıdalardan uzak durulması gerektiÄŸini tavsiye eden Karatay, "Ben senelerden beri ’yüksek glisemik indeksli besinler kanser yapar’ diye söylüyorum." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Günde iki öğün yemek

Dünya tıp tarihine damga vuran Ä°bn-i Sina’nın bir kitabında günde iki öğünün saÄŸlıklı olduÄŸunu açıkladığını dile getiren Karatay, sık yemenin de insülindirencini artırdığı için hastalığa sebep olabildiÄŸini belirtti.

Vücuttaki insülin değerinin yüksek olduğu durumlarda kontrolsüz hücre yapımına başlandığını dile getiren Karatay, hiperplazinin (aşırı büyüme) kanserin ön maddesi olduğunu söyledi.

Karatay, hareket etmek koşuluyla doğal yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini dile getirerek, "Pakete girmiş hiçbir şey hakiki besin değil. Vücut onu hakiki besin olarak görmüyor. Onun için hastalanıyoruz. Ama o paketler allanıyor, pullanıyor, reklamlarla bütün çocuklar onlara düşkün oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo