Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KADIN ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

KADIN ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ve Sanat Elçileri DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile düzenlenen “1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı“ sona erdi. Ãœnlü Ä°talyan fotoÄŸraf sanatçısı Antonio Manfredi’nin de aralarında bulunduÄŸu, 8 ayrı ülkeden 8 fotoÄŸraf sanatçısının 5-7 Mart tarihleri arasında canlı performans ile yaptığı kadına ÅŸiddet temalı resimler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sergilendi.

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ve Sanat Elçileri DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile 5-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen“ 1.Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı sona erdi.

8 ayrı ülkeden 8 fotoğraf sanatçısının, 5-7 Mart tarihleri arasında, kadına şiddet temalı canlı performans ile yaptığı resimler, çalıştayın son gününde sergilendi.

Açılışa, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ve Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eÅŸi Neriman Kaban, Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°brahim Çay’ın eÅŸi Nazmiye Çay, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal’ın da aralarında bulunduÄŸu çok sayıda tanınmış sima ve davetliler katıldı.

KADINLARIN YAŞADIKLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, resim çalıştayını ezilen, şiddet gören, hayatını kaybeden tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkati çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına düzenlediklerini söyledi.

MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° CANDAN VE BAÅžKAN UYSAL’DA SÖZ ALDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, açılıştaki konuşmasında hükümetin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini ve bu konuda yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’da, dünyanın hiçbir yerinde kadına yönelik ÅŸiddeti kabullenemediklerini belirtirken, böylesi bir organizasyona ev sahipliÄŸi yapmaktan dolayı duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdi.

RESSAMLARA PROTOKOL EÅžLERÄ°NCE PLAKET VERÄ°LDÄ°

Bu özel günün anısına etkinliÄŸe katılan Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El

Sayed’e, plaketleri Neriman Kaban, Nazmiye Çay ve Sevim Uysal tarafından verilirken, etkinliÄŸe yönelik destek ve katkılarından dolayı, Milletvekili Candan, BaÅŸkan Uysal ve Sanat Elçileri DerneÄŸi BaÅŸkanı AyÅŸe Hindistan’a da plaket takdim edildi.

Katılımcılar açılışın ardından sergiyi gezdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo