Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karadeniz’de hamsi bereketi

Karadeniz’de hamsi bereketi

*Dört gün devam eden olumsuz hava şartları ve fırtınanın ardından denizden uzak kalan balıkçılar havaların düzelmesi ile çıktıkları denizde hamsi bereketi ile karşılaştı. *Batı Karadeniz’de hamsi akını bilgisini alan yaklaşık 150 balıkçı teknesi ağlarını denize bıraktı.


Amasra’da sabahın ilk ışıkları ile denize açılan balıkçılar, azık denizde hamsi sürüsüne denk geldi.
Hamsinin etrafını saran balıkçılar ağlarını toplayarak Tarla ağzı limanın da bekleyen kamyonlarla Türkiye’nin her noktasına taze hamsi gönderdi. Gece boyunca devam eden trafik sonunda her balıkçı teknesi 3-4 kez ağ toplayarak Tarla Ağzı Limanı’na balık taşıdı.
Limanda vatandaşlar ellerinde kova ile balıkçıları bekledi. Karadeniz’in balık bereketini haber alıp limana koşan vatandaşlar, kıyıya yanaşan balıkçı teknelerine fındık vererek balık almaya çalıştı.
Amasra Limanı’nı açın
Batı Karadeniz de özellikle Amasra açıklarında her yıl hamsi akını olduğunu ifade eden balıkçılar, şöyle dediler:
“Bölgede 150 civarı balıkçı gemisi var. Bu gemiler Amasra açıklarında avlanıyor. Her tekne de 30 -40 kişi çalışıyor. 150 tekne de 5-6 bin kişi yapar. Ama maalesef Tarla ağzı limanı bize cevap veremiyor. Yolu çok bozuk ayrıca ağını toplayan balıkçı arkadaşımız Tarla ağzında yanaşacak yer olmayınca buradan Zonguldak limanlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu da az balık yakalanmasına ve maliyetlere yansıyor. Oysa Amasra Limanı aynı anda 5 geminin boşaltma yapmasına imkan tanıyor. 5 tekne de Tarla ağzı limanına yanaşsa aynı anda 10 tekne boşaltma yapabilir bu hem balığın ucuzlamasına hem de Amasra esnafının 3 ay boyunca kendi nüfusu kadar insana hizmet vermesini sağlayacaktır.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo