Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karabük’te yangın kabusu!

Karabük’te yangın kabusu!

Karabük’te dün akÅŸam saatlerinde çıkan ve yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alınabilen orman yangınında soÄŸutma çalışmaları devam ediyor.


Karabük-Yenice karayolu atık su arıtma tesisi mevkisinde, demir yolundan çıktığı tahmin edilen ve rüzgarın etkisiyle büyüyen kızılçamların bulunduğu alandaki yangın, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Bolu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince arazözler, greyderler, dozer, su tankerleri ile müdahale edilerek gece saatlerinde kontrol altına alındı.
Bölgede havadan ve karadan soÄŸutma çalışmaları devam ederken, sabahın ilk ışıklarında yangın bölgesinde Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı BeÅŸel’den bilgiler alan Karabük Valisi Kemal Çeber, gazetecilere açıklamasında, vatandaÅŸları uyararak, birkaç gün daha sıcak hava riski olduÄŸundan özellikle vatandaÅŸların yangınlara karşı çok dikkatli olmalarını istedi. Çeber, orman yangınına güçlü bir ÅŸekilde müdahale edildiÄŸini belirterek şöyle dedi: "BaÅŸta Orman Bölge Müdürümüz olmak üzere tüm ekibiyle birlikte çok güçlü bir ÅŸekilde müdahale ettiler. Helikopterimiz de soÄŸutma çalışmaları çerçevesinde su atıyor. Gece saat 02.00 sıralarında arkadaÅŸlarımız tam anlamı ile rahatladı. Civar illerden gelen ormanla mücadele ekiplerimiz ve Karabük’teki tüm ilgili kurumlar birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel bir mücadele verdi. Gerçekten çok riskli bir yangındı ve profesyonellik gerektiriyordu. Bölge müdürümüzün tecrübesi ve arkadaÅŸlarımızın gayreti sonucu da yangını almayı baÅŸardık. En büyük risk ve endiÅŸemiz yangının kaçma riski. Sönmüş gibi görünen bu alanda yangının kaçma riskine karşı mücadelemiz devam ediyor. Gece Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız ve İçiÅŸleri Bakanımız arayarak konuyla ilgili duyarlılıklarını gösterdi.”
Vali uyardı, rica etti!
Vali Çeber, sıcak hava riski devam ettiÄŸinden herkesin duyarlı olmasını isteyerek, "Pazartesi gününden itibaren piknik yerlerimiz haricinde ormanlarda ateÅŸi ve pikniÄŸi yasakladık. Bizim en çok övündüğümüz konu ormanlarımızdır. Bizim ricamız, trenle geçen yolcularımız izmarit atmasın, yoldan geçen sürücüler yanıcı madde ve cam ÅŸiÅŸe atmasın. Herkes çok duyarlı olsun. Birkaç gün daha sıcak hava riskimiz var. Hem kurak hem nem az. Herkesten duyarlılık ve dikkat bekliyoruz” diye konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo