Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARA ELMAS’TA RAMAZAN MESAİSİ

KARA ELMAS’TA RAMAZAN MESAÄ°SÄ°

Zonguldak’taki kömür ocaklarının dehlizlerinde çalışan maden işçileri, zorlu çalışma koÅŸullarına raÄŸmen hem oruçlarını tutuyor hem de kömür üretimini sürdürüyor.

Yer altı madenciliğinin yapıldığı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel sektörde çalışan binlerce madenci, üç vardiyada girdikleri ocaklarda ramazan ayında da özveriyle çalışıyor.

Göçük, gaz zehirlenmesi, metan gazı patlaması gibi çok sayıda tehlikeyle karşı karşıya olduklarından sevdikleri ve iÅŸ arkadaÅŸları tarafından ’’Hayırlı iÅŸler’’ yerine ’’UÄŸurlar olsun, Allah’a emanet ol’’ temennileriyle yolcu edilen kömür işçileri, baretlerinin ışığıyla aydınlanan iÅŸ yerlerinde oruç ayında da birlik ve dayanışma örneÄŸi sergiliyor.

Kazmalarıyla kömür çıkaran, baltalarıyla aÄŸaçlardan kestikleri 4-5 metre uzunluÄŸundaki direklerle tahkimat yapan işçiler, madende kurdukları sahur ve iftar sofralarında evlerinden getirdikleri yemekleri paylaşıyor. 

Maden işçisi Gökhan Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır çalıştığı madende işçilerin bir kısmının kömür kazdığını, diÄŸerlerinin de Ã¼retim alanlarında oluÅŸan boÅŸlukların çökmemesi için tahkimat yaptığını söyledi.

Ramazanda da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Durmaz, şöyle dedi:

"Ramazanın ilk günlerinde biraz zorlansak da alıştık. Ama ister istemez zorluk oluyor. Beden gücüyle çalıştığımız için ağır geliyor. Yer altının yazın serin olması oruç tutanlar için avantaj oluÅŸturuyor. Bedenen çok yorulmamıza raÄŸmen sadece susuzluk bizi zorluyor." 

Sezai Taşkıran da ramazanda "kazasız belasız" çalışmak için dua ettiklerini söyleyerek, "Oruçluyken madende çalışırken zorlanıyoruz. Burada çalışmak ne kadar zor da olsa dini vecibelerimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Madende orucu bırakmamanın huzuru tarif edilemez bir duygu." ifadesini kullandı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo