Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

22 SAAT 34 DAKİKA ORUÇ TUTUYORLAR...

22 SAAT 34 DAKİKA ORUÇ TUTUYORLAR...

Dünya genelinde en uzun oruç 22 saat 34 dakika ile beyaz gecelerin yaÅŸandığı Kuzey Kutbuna yakın bölgelerde, en kısa oruç ise yaklaşık 9 saat ile Arjantin’in en güneydeki kenti Ushuaia’da tutuluyor.

Türkiye’de en uzun orucu Ramazan ayının ilk gününde 17 saat 37 dakika ile ülkenin en kuzeyindeki il olan Sinop’ta yaÅŸayan vatandaÅŸlar tuttu. En kısa oruç ise 16 saat 38 dakika ile en güneydeki ÅŸehir Hatay’da tutuldu. Ramazan’ın ilk iftarı  Hakkari’de yapıldı. Günlerin giderek kısalması nedeniyle son oruç ilkinden yaklaşık yarım saat daha kısa olacak.

- Dünyada en uzun oruç 22 saat 34 dakika

Ramazan ayının yaz dönemine denk geldiÄŸi Kuzey yarım kürede en uzun oruç yaz gün dönümünün yaÅŸanacağı, aynı zamanda en uzun gün olan 21 Haziran’da tutulacak. Bu günden itibaren kuzey yarım kürede oruç tutma süreleri giderek kısalırken, aynı oranda güney yarım kürede uzayacak.

Dünya genelinde Müslüman nüfusun bulunduÄŸu yerler göz önünde bulundurulduÄŸunda, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı imsakiyesine göre Ramazan ayının en uzun orucu 22 saat 34 dakika ile Kuzey kutbuna yakın bölgede bulunan Ä°zlanda’nın Reykjavik kentinde tutuluyor. Ä°sveç’in kuzeyindeki Kiruna ve Norveç’in Tromso kentinde oruç süresi yaklaşık 22 saati buluyor. Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki’de ise 20 saat civarında .

Ä°ftarla imsak arasında 3 saat 27 dakika bulunan ABD’nin Alaska eyaletindeki Anchorage bölgesinde ise akÅŸam ezanı 23.48’de okunacak.

- En kısa oruç 8 saat 57 dakika

En kısa oruç ise ÅŸu an kış mevsiminin yaÅŸandığı güney yarım kürede, kutup noktasına yakın bölgelerde tutuluyor. En kısa orucu ise 8 saat 57 dakika ile Arjantin’in Ushuaia kentindeki Müslümanlar tutuyor

Nüfusun yüzde 2’sini Müslümanların oluÅŸturduÄŸu Avustralya’da ortalama oruç süresi 12 saat . Ãœlkenin güneyindeki Tasmania adasında 11 saatten biraz daha kısa bir süre oruç tutuyor.

Malezya’nın baÅŸkenti Kuala Lumpur’da 13 saat 45 dakika, Hindistan’ın baÅŸkenti Yeni Delhi’de ise yaklaşık 16 saat oruçlu kalınacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo