Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kan Vermek İçin Kuyruk Oldular

Kan Vermek İçin Kuyruk Oldular

- Erdemir Ä°lkokulu’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasında yüzlerce kiÅŸi sıraya girip kan verdi.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Erdemir Ä°lkokulu’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasında yüzlerce kiÅŸi sıraya girip kan verdi. Okul Müdürü YaÅŸar CiÄŸer kampanyada 454 ünite kan toplayarak milli eÄŸitime baÄŸlı okullar arasında Türkiye rekoru kırdıklarını söyledi.


Kdz. EreÄŸli ilçesi Erdemir Ä°lkokulu tarafından Kızılay Zonguldak Kan Merkezi iÅŸbirliÄŸi ile düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenci velileri, öğretmenler ve vatandaÅŸlar yoÄŸun ilgi gösterdi. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’nin tüm personelinin görev yaptığı kan bağışı kampanyasında oluÅŸan yoÄŸunluk nedeniyle vatandaÅŸlar uzun süre kan verme kuyruÄŸunda bekledi. Erdemir Ä°lkokulu Müdürü YaÅŸar CiÄŸer yoÄŸun katılım ile gerçekleÅŸen kan bağışı kampanyasında 454 kiÅŸinin bağışta bulunduÄŸunu belirterek, milli eÄŸitim okulları arasında Türkiye rekoru kırdıklarını söyledi. CiÄŸer gazetecilere yaptığı açıklamada “2010 yılında baÅŸlattığımız kan bağışı kampanyasının bu gün 10.’sunu gerçekleÅŸtiriyoruz. Bu kan bağışı etkinliklerini Kızılay ile her yıl düzenli olarak yapıyoruz. 2010 yılındaki ilk kampanyada 42 ünite ile baÅŸlamıştık. Bu yıl Türkiye rekorunu kırma hedefimiz var. Geçen yılda 282 ünite kan ile Türkiye rekorunu biz kırmıştık. Avrupa BirliÄŸi projesi kapsamında 250 okul arasında Erdemir Ä°lkokulu birinci olmuÅŸtu. Bu yılki hedefimiz ise 400 ünitenin üzerinde kan bağışı hedefimiz var. Kan bildiÄŸiniz gibi insan hayatı için en önemli iki sıvıdan bir tanesidir. Biz hafta içerisinde öğretmenlerimiz, velilerimiz, kantincilerimiz, servisçilerimiz ve çalışanlarımızla bu haftayı kanın önemini anlatmaya ayırdık. Çocuklarımızla birlikte resim, ÅŸiir ve sloganlar hazırlayarak bu haftayı etkinliklerle geçirdik. Bu gün burada Kızılay ekibi çalışmaktan yoruldu. Öyle ki bu gün toplanacak kan miktarı devlet hastanemizin 3 aylık kan ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tüm personeli ile aktif hizmet veriyor. 14 personel 12 sedye ile kan alıyor” dedi.


Kdz. EreÄŸli Kızılay DerneÄŸi BaÅŸkanı Yusuf Oktay ise duyarlılıklarından dolayı Erdemir Ä°lkokulu Müdürü YaÅŸar CiÄŸer ve ekibine, Kızılay Kan Merkezi çalışanları ve kan vermeye gelen vatandaÅŸlara teÅŸekkür etti. Oktay, Erdemir Ä°lkokulu’nun her yıl kan bağışı konusunda duyarlılık gösterdiÄŸini ifade etti.
Kan bağışı kampanyasına katılan İş adamı Tahsin Tanyıldız ise uzun süre beklemelerine rağmen, kampanyaya destek vermek için geldiğini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo