8 o C Kdz. Ereğli

KAMALAK, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!.

Gündem 7 yıl 4 ay 17 gün 14 saat 22 dakika önce 979

Haberi Paylaşın

Eski Saadet partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Söylemeye dilim varmıyor ama çok endişe içindeyim. Çünkü bu sürecin sonunda ya Türkiye bölünecek, veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir” dediğini hatırlattı.


Kamalak, partisinin Alaplı İlçesi’ndeki kongresine katılmak üzere geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Ereğli FM’de canlı yayınlanan ’Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” Özel programında yaptığı konuşmada, ülkede bugünlerde yaşanan terör olayları ile ilgili 4 yol önce dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a endişelerini dile getirdiğini söyledi.
Hükümet’e de, “Ey Hükümet, terörle müzakere değil, mücadele edilir” dediğini belirten Kamalak, şöyle konuştu:

CUMHURBAŞKANINA SÖYLEMİŞTİM!
“Bugün yaşananlar SP olarak emin olun bizi şaşırtmıyor. Çünkü bu olayların cereyan edeceğini biz 4 yıl önce kamuoyuna duyurduk. ’Ey Hükümet, terörle müzakere değil, mücadele edilir’ dedim. Terör Milli meseledir, Milli meselelerin yeri de Oslo değil, İmralı değil, Kandil değildir. Türkiye büyük Millet Meclisi’dir diye haykırdım. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de Başbakanlığı döneminde bir araya geldiğimizde kendilerine de açık net ve kesin olarak ifade ettim; ’siz kürt açılım, demokratik açılım, barış süreci diyorsunuz. SP olarak büyük endişe içerisindeyiz. Söylemeye dilim varmıyor ama çok endişe içindeyim. Çünkü bu sürecin sonunda ya Türkiye bölünecek, veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir’ dedim. Kendisi de ’birinciyi söyleme, ikincisi olabilir’ dedi. Kendisine ’sayın Başbakanım, ikinci de bizi tıpkı Irak’ta olduğu gibi birincisine götürmez mi? Yani ülkenin bölünmesine sebep olmaz mı?’ dedim. Medya ve AK Parti’ye oy verenler’ kıskanıyorsunuz’ dediklerinde ise ’inşallah siz haklı çıkarsınız ama barajlar terör tutuyor” dedik. Yazık, o günleri yaşıyoruz.

AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAMAZSAK!
Ama aklımızı başımıza toplamazsak, daha vahim olaylarla karşılaşırız. Şüphesiz ki bir zafiyet var. O hendekler kazılırken, terör örgütü eğitim çalışmaları yaparken, sözüm ona Şehitlikler kurulurken, Devletin yolları mayınlarla döşenirken iktidar sahipleri bunu görmüyorsa ortada bir zafiyet yokmudur? Mevcut iktidar, düşmanı telaffuz etmiyor. Asıl düşman, terörün arkasındaki karanlık güçlerdir. Benim ülkemdeki sözüm ona dost ülkeleri, beni vuruyor. Böyle dostlar düşman başına bile olmasın. Tavrımızı net koymamız, reçeteyi ona göre sağlıklı yazmamız lazım. Akan kan bizim kanımız, yanan can bizim canımız. Kahrol demekle düşman kahrolmuyor.”

EREĞLİ FM’DE GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAYINLANAN PROGRAMIN TEKRARINI 20 ARALIK SALI SAAT 10.00’DA DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 5 saat 9 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 17 saat 10 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 13 saat 37 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 12 saat 38 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 7 saat 45 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 3 saat 15 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 4 saat 40 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 8 saat 15 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 16 saat 4 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
3 gün 16 saat 28 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!