Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KALP HASTALARINA SOĞUK UYARISI!..

KALP HASTALARINA SOÄžUK UYARISI!..

Kalp hastalarının soğuk havalarda risk altında bulundukları, soğuk havanın kalbi besleyen damarları daraltarak kalp krizine sebebiyet verebileceği bildirildi.

Bozok Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp hastalarının soÄŸuk havada mecbur kalmadıkça ve korunmadan dışarı çıkmamaları gerektiÄŸini belirtti.

Kalp rahatsızlığı olanların soÄŸuk havalarda önlem almamaları durumunda kalp krizi riski altında bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Erbay, ÅŸunları söyledi:

"SoÄŸuk hava, kalp krizini tetikleyebilir. Kalbi besleyen damarlar vardır. SoÄŸuk hava, bu damarlarda büzüşmeye sebep olur. Kalbi besleyen koroner arterlerde büzüşme meydana geldiÄŸinde kalp krizi meydana gelebilir. Kalbinizi besleyen damarlarda hasar ve darlık varsa bu darlığı soÄŸuk aktive eder ve daha fazla hale getirir. Dolayısıyla kalbi besleyen damarlar, kalbi besleyemez hale gelir ve kalp krizine sebep olabilir."

SoÄŸuk havalarda kalp hastalarının ÅŸikayetlerinde ciddi artış olduÄŸunu vurgulayan Erbay, Ã¶zellikle kalp damarı tıkalı olan, daha önce kalp hastalığı bilinen hastalar için soÄŸuk havanın olumsuz etkisi olduÄŸunu ifade etti.

"Soğuklarda fazla dışarı çıkmasınlar"

Erbay, kış aylarında özellikle kalp rahatsızlığı olan kiÅŸilerin kendilerini koruması ve sıkı giyinmesi gerektiÄŸine dikkati çekerek "Mecbur kalmadıkça soÄŸuk havalarda dışarı çıkmamaya özen göstermelidirler. Özellikle göğüslerini soÄŸuktan koruyacak önlemler almalıdırlar" diye konuÅŸtu.

SoÄŸuÄŸun akciÄŸerde de olumsuz etkileri olabileceÄŸini dile getiren Erbay, "SoÄŸuk insanın vücut direncini kırar, akciÄŸerlerde birtakım enfeksiyonlar meydana gelebilir. Bu da hastalarımızda kalp yetmezliÄŸiyle sonuçlanabilir" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo