Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KALP HASTALARINA SOĞUK UYARISI!..

KALP HASTALARINA SOĞUK UYARISI!..

Kalp hastalarının soğuk havalarda risk altında bulundukları, soğuk havanın kalbi besleyen damarları daraltarak kalp krizine sebebiyet verebileceği bildirildi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp hastalarının soğuk havada mecbur kalmadıkça ve korunmadan dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti.

Kalp rahatsızlığı olanların soğuk havalarda önlem almamaları durumunda kalp krizi riski altında bulunduğuna işaret eden Erbay, şunları söyledi:

"Soğuk hava, kalp krizini tetikleyebilir. Kalbi besleyen damarlar vardır. Soğuk hava, bu damarlarda büzüşmeye sebep olur. Kalbi besleyen koroner arterlerde büzüşme meydana geldiğinde kalp krizi meydana gelebilir. Kalbinizi besleyen damarlarda hasar ve darlık varsa bu darlığı soğuk aktive eder ve daha fazla hale getirir. Dolayısıyla kalbi besleyen damarlar, kalbi besleyemez hale gelir ve kalp krizine sebep olabilir."

Soğuk havalarda kalp hastalarının şikayetlerinde ciddi artış olduğunu vurgulayan Erbay, özellikle kalp damarı tıkalı olan, daha önce kalp hastalığı bilinen hastalar için soğuk havanın olumsuz etkisi olduğunu ifade etti.

"Soğuklarda fazla dışarı çıkmasınlar"

Erbay, kış aylarında özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilerin kendilerini koruması ve sıkı giyinmesi gerektiğine dikkati çekerek "Mecbur kalmadıkça soğuk havalarda dışarı çıkmamaya özen göstermelidirler. Özellikle göğüslerini soğuktan koruyacak önlemler almalıdırlar" diye konuştu.

Soğuğun akciğerde de olumsuz etkileri olabileceğini dile getiren Erbay, "Soğuk insanın vücut direncini kırar, akciğerlerde birtakım enfeksiyonlar meydana gelebilir. Bu da hastalarımızda kalp yetmezliğiyle sonuçlanabilir" dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo