Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KALİTE YAŞAMIN ŞİFRELERİ!..

KALİTE YAŞAMIN ŞİFRELERİ!..

Hürriyet Pazar’da Mehmet Öz’ün yazısı şöyle: Yeni yılda aldığınız kararlara ne kadar kararlı olduğunuzu gösterme zamanı! Aşağıdaki adımları izleyerek yavaş yavaş her zaman istediğiniz daha sağlıklı, daha hafif daha genç görünen ve her şekilde daha iyi, daha sağlıklı görüneceksiniz. Kaliteli yaşamın yeni anlamıyla 2016’da tanışın!

 

1)O 5 kilo verilecek!

Sadece 5 kilo vermek sevdiğiniz kıyafetler içinde daha iyi görünmenizi sağlamaktan daha fazlasını yapar. Harika hissettirmenin yanı sıra yüksek tansiyonun düşmesine, felç riskinizin azalmasına, bunamayla savaşmaya, rahim ve meme kanseri riskinizin azalmasına ve kolesterolünüzün %10’a kadar düşmesine yardımcı olur.

2)15 saniyede kanserle savaş

Size sihirli iksir kıvamında bir tarif veriyorum: 15 saniye içinde hazırlayacağınız kahvaltılık bu smoothie, içinde bulunan üzüm ve karalahana gibi besinler sayesinde, kanserle savaş için ideal bir antioksidan deposu.

Malzemeler

• 1 kase yıkanmış ıspanak yaprakları

•1 kase yıkanmış, doğranmış kıvırcık kara lahana (kale bitkisi)

•1 kase çekirdeksiz yeşil üzüm

• 1 adet sapı, göbeği ve çekirdekleri ayıklanmış armut

• 1 adet kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş portakal

• 1 adet kabuğu soyulmuş muz

• 1 çay kaşığı chia tohumu

• ½ fincan su

• 2 fincan buz

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri blender’a koyun ve 15 saniye boyunca karıştırın. Çalıştırın,

Kalori: 80

Sodyum: 15 mg

Şeker: 12 gr

Kolesterol: 0 mg

Doymuş Yağ: 0 gr

Lif: 3 gr

Protein: 0 gr

Karbonhidrat: 19 gr

 

3)Yüzünüzden 10 yılı silin

C Vitamini sağlıklı ve gergin bir cilde sahip olmanızda büyük önem taşır. Genç bir cilt bol miktarda C Vitaminine sahipken, yaşlandıkça bu vitamini kaybetmeye başlar. UV ışınlarına maruz kalmak, çevre kirliliği ve sigara dumanı gibi diğer faktörler de ciltteki C Vitamini’nin azalmasında etkilidir. Cildinizin C Vitamini seviyesini yenileyerek C Vitamini eksikliğinin neden olduğu yaşlanma etkileriyle savaşmanız; hatta zamanın etkilerini yüzünüzden azaltmanız mümkün.

4)Süper besin 1 tatlı patates

Tatlı patates besin değeri en yüksek, doğal şeker içeren, nişastalı sebzelerden biridir. Orta boy bir tatlı patates; lif, potasyum, güçlü bir antioksidan olan beta karoten ve A Vitamini zenginidir.

5)Strese karşı derin 1 nefes!

Nefes almanın zihinle doğrudan ilişkisi vardır. Aşırı stresli olduğunuz zamanlarda zihni rahatlatmanın en hızlı yollarından biridir. ’Pranayama’ isimli basit bir yoga nefes tekniği olan bu egzersiz nefes ve zihin arasındaki bu ilişkiyi kullanır. Yavaş ve derin nefes almak vücudun kimyasını “savaş ya da kaç” modundan, “dinlen ve rahatla” moduna dönüşmesini sağlar. En iyi kısmı da bu nefes egzersizini istediğiniz her yerde ve her an yapabilecek olmanız…

6)Günde 200 gram domates

Domates, bir antioksidan olan C Vitamini deposudur ve yüksek oranda betakaroten içerir. Sadece 200 gram taze domates günlük C Vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %58’ini,  A Vitamini ihtiyacınızın %22’sini karşılarken lif ihtiyacınızın da neredeyse %8’ini tamamlar. Domates aynı zamanda potasyum, niyasin, B6 ve folik asit zenginidir. ’Yapılan çalışmalar likopen zengini domates ağırlıklı besinleri en fazla tüketen kadınların kalp hastalığı risklerinin azaldığını söylüyor. Çalışmaya göre, kadınların kanlarındaki likopen seviyesi yükseldikçe, kalp damar rahatsızlıkları riski düşüyor.

7)Omega -3’le depresyonla savaş

 Kalp sağlığını korumasının yanı sıra omega-3 yağ asitleri aynı zamanda depresyon ve negatif ruh haliyle savaşmanıza yardımcı olur. Birçok psikiyatr, depresyon için hastalarına omega-3 yağ asitlerini öneriyor. Omega-3 seviyenizi besin takviyesi ile yükseltebileceğinizi gibi, daha fazla somon, keten tohumu ve ceviz tüketerek de artırabilirsiniz.

8)10 dakika yoga

Yogadan yararlanmanız için bir guru gibi yoga yapmanıza gerek yoktur. Günde yalnızca 10 dakika ayırmak denge, nefes ve esnekliğinizin gelişmesine büyük katkıda bulunur. Yoga benim günlük rutinimin bir parçasıdır. Her güne hızlı bir yoga rutini ile başlarım. Yoga rahatlamak veya enerji dolmak için harika bir yoldur. Hangisini tercih ederseniz ona odaklanmanız yeterli…

9)1 multivitamin=10 vitamin, 10 mineral

Multivitamininizi, sağlığınızı korumanız için gereken tüm besin maddelerini tamamlamanıza yardımcı olan bir sağlık sigortası. Sıradan bir multivitamin A, C, D, E, K vitaminleri ve potasyum, çinko gibi mineraller olmak üzere yaklaşık 10 vitamin ve 10 mineral içerir. Multivitamininizin bazen yediklerinizden dolayı vücuttan atılan ancak kalp, tiroid, beyin ve hayati önem taşıyan diğer organlarınız için oldukça önem taşıyan ’iodin’ mineralini içerdiğinden emin olun.

10)Günde-100 kalori

Kolay gibi görünüyor değil mi? Evet, gerçekten de kolay. Üstelik faydaları da inanılmayacak kadar fazla. Günde yalnızca 100 kalori eksiltmek yılda yaklaşık 5 kilo vermenize yardımcı olur. Asitli içecekler, kalori deposu abur cuburlar ve kurabiye gibi şeyleri çıkararak kolayca 100 kalori daha az alabilirsiniz.

11)8 saat uyku

Uyku, iyileşmeye, dinlenmeye ve hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Kaliteli bir uyku, vücuttaki birçok sistemi ve hayati önem taşıyan organların fonksiyonları destekler. Uyku problemi, hastaların en yaygın şikayetlerinden biridir. İnsomnia yaşayanlar çoğu zaman kilo alımı, uzun vadeli hafıza problemleri ve yüksek tansiyon gibi problemlerden yakınır. Yüksek tansiyon ise yaşlanmanın bir numaralı nedenidir. Her gece8 saatlik uyku uyumalısınız. Siz de kendinize biraz özen göstererek dinlenmeniz gerektiğini hatırlayın. Bu geceden daha uzun ve daha iyi uyumaya başlayın.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo