Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KADINLARA HEM ZANAAT HEM DE CEP HARÇLIĞI

KADINLARA HEM ZANAAT HEM DE CEP HARÇLIĞI

163 ev hanımına çeşitli kurs, istihdam ile cep harçlığı sağlayan, "Aile Destek Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.


Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle uygulanan, Aile Destek Merkezi'nin Müftü Mahallesi'ndeki resmi açılışı gerçekleştirildi.  
Kaymakam Nazım Madenoğlu, Müftü Mahallesi’ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, 2 yıldır ilçede uygulanan projenin Türkiye'nin pek çok bölgesine örnek olduğunu söyledi. Projenin, hayata olumlu katlılarının olacağını belirten Madenoğlu, şunları söyledi:
Kurslara devam eden kursiyerlerimize hergün için 25 lira ödenerek sadece bilgi ve meslek öğrenmeleri sağlanmakla kalmıyor bir de cep, pazar harçlığı verme gibi ciddi bir ekonomik katkı sağlanıyor. Bu projeler hem mesleki ve teknik bilgiler veren hem de kişilerimizin iş hayatına atıldıklarında çok kolaylıkla iş bulmalarını sağlayan projelerin devam edecektir."  

7 MESLEKTE KURSLAR
İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu da önceki yıl 5, bu yıl 7 meslekte kurslar planlandığını ifade ederek ev hanımlarına günlük 25 lira cep harçlığının yanı sıra genel sağlık sigortası imkanından faydalandırıldığını bildirdi.  
Ereğli SYDV Müdürü Abdullah Hasçelik ise merkezde 7 ayrı programla kuaförlük, gümüşçülük, dikiş, nakış, ahşap süsleme, mumda resim fotoğrafçılığı ile tel kırma kurslarının yanı sıra 15 çocuğa da kreş hizmeti verildiğini anlattı.  
Merkezin açılış kurdelesinin ardından derslikler gezildi. Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler ve davetliler katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo