Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kadın Sığınma Evi istediler; desteği erkekler verdiler

Kadın Sığınma Evi istediler; desteği erkekler verdiler

Tecavüz ve şiddet mağduru kadınlar yararına açılmasını istedikleri Ereğli Kadın Sığınma Evi için imza toplayan bir gurup kadın, Cuma Namazı çıkışı erkeklerden destek istedi.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kadın Platformu üyelerince 25 Şubat’ta başlatılan kampanya sürdü. İskele Cami önüne stant açan platform üyeleri Hamide İpek, Naile Bingöl, Burcu Direkçi, Bingül Kılıç ve Ceren Arus ilçeye sığınma evi açılması yönünde vatandaşlardan imza istedi.
Hamide İpek, gazetecilere açıklamasında, nüfusu 50 binin üzerindeki her ilçede kadın sığınma evlerinin açılması gerektiğini söyledi. Şuana kadar ise 2 binin üzerinde imzaya ulaştıklarını, toplanan imzaları Ereğli Belediye Başkanlığı’na ileteceklerini belirten İpek, şöyle dedi:
İMZALAR, BELEDİYEYE GÖTÜRÜLECEK
“Bir aydır yürüttüğümüz kampanya, beklediğimizden daha iyi geçiyor. Bugün ve yarın son iki standımızı açıyoruz. Yarın ise Bozhane Kafe önünün de olacağız. Daha sonrasında imzaları belediyeye teslim edeceğiz.
Ereğli’de kadın sığınma evi açılması konusunda kesinlikle umutluyuz. Ereğli’de sesimizi çıkarttık, görünür olduk. En önemlisi buydu. Normalde bu konu, belediyelerin görevidir. Nüfusu 50 binin üzerindeki her belediye, kadın sığınma evi açmak zorundadır. Belediyeler neden yapmıyor bilmiyoruz ama biz kadınlar, bu konuyu görünür hale getirmek için talepte bulunduk.
BAŞKA İLLERDEN GELEN KADINLAR İÇİN DE!..
Sığınma evini burada açılsın diye talep ediyoruz ama Türkiye genelinde şiddet çok büyük bir sorun olduğu için, diğer illerde sorun yaşayan kadınlar başka bir yerde yeni bir yaşam kurmak istediklerinde Ereğli’ye gelebilsinler diye de istiyoruz.
ÖNCEKİ KADIN SIĞINMA EVİ DAVUL-ZURNA İLE AÇILDIĞI İÇİN!!!
Ereğli’de önceki yıllarda böyle bir ev vardı, kapandı. Bunun gizli olması, yerinin belli olmaması gerekiyordu. Orada kalacak kadının hiçbir akrabasının, buranın yerini bilmemesi geriyordu. Ereğli’de açılan sığınma evi davul-zurna ile açıldığı için, güvenlikli ve nitelikli olmadığı için kapatıldı.”
CAMİ CEMAATİNDEN BÜYÜK DESTEK
Kampanya, ilk saatlerinden itibaren karşılık buldu. Cuma namazı sonrası camiden çıkan cemaat, kampanyaya ilgi gösterdi. Bazıları, imza atabilmek için sıra oluşturdu. Camiye çocuğu ile birlikte gelen ismi alınamayan bir kişi, şiddete karşı olduğunu belirterek, “kadına, anca aciz insan el kaldırır. Onlar cahildir” dedi. Bir başka ise kadınlar baş tacı olduğunu dile getirdi.
YARIN DA DEVAM EDECEK
Öte yandan Ereğli Kadın Platformu’nca başlatılan imza kampanyasının, 31 Mart Cumartesi günü Bozhane Cafe önünde açılacak stant ile devam edeceği bildirildi. Yurttaşların, kampanya imzalarını atarak destek vermeleri istendi.

 

Kadın Sığınma Evi istediler; desteği erkekler verdiler

Tecavüz ve şiddet mağduru kadınlar yararına açılmasını istedikleri Ereğli Kadın Sığınma Evi için imza toplayan bir gurup kadın, Cuma Namazı çıkışı erkeklerden destek istedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Deniz Sayar

30 Mart 2018 - 15:57

Tecavüz ve şiddetin ayrımı yok tabiki destek istenir onlarda bir koca onlarda bir çocuğun babası veya birinin abisi..Aslında en kötüsü bir insanın bir insana verdiği zarar asıl ayıp bu hale gelmek.Kim ister gözün gibi baktığın evladına bir pislik tecavüz etsin yada öldürsün.

Yorum Yazın

Canlı Radyo