Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak'ta 1,5 sene önce 1 ton ile hobi olarak istiridye mantarı yetiÅŸtirmeye baÅŸlayan 3 arkadaÅŸ, ÅŸimdilerde 15 ton ile taleplere yetiÅŸemiyor. 
Zonguldak'ta 2 arkadaşı ile birlikte internette araÅŸtırdıktan sonra hobi olarak ilk baÅŸlarda küçük bir yerde 1 ton ile istiridye mantarı yetiÅŸtirmeye baÅŸlayan Nusret Eryılmaz, mantara vatandaÅŸların yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸini ve ÅŸimdilerde ise kiraladıkları bir depoyu tesis haline getirerek 15 ton ile talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1,5 sene önce Zonguldak'ta kurdukları tesis ile üretime baÅŸladıklarını ve tadı kırmızı ete en yakın olan istiridye mantarın olduÄŸunu belirten Nusret Eryılmaz, ÅŸunları söyledi: 
"Ä°stiridye mantarı iÅŸine yaklaşık 1,5 sene önce 3 arkadaÅŸ hobi olarak baÅŸladık. Baktık ki iÅŸler yolunda gidiyor. Ä°ÅŸimizi büyütmeye çalıştık. Åžuanda çok memnunuz ve ekstradan bir gelirimiz oluyor. Mantar protein olarak et ile aynı seviyede hatta protein olarak etten daha yüksek. Halktan talep çok ÅŸuanda Zonguldak'ta talebi karşılayamıyoruz. Burayı tek ünite olarak açmıştık ve ÅŸuanda yan tarafa ikinci ünitemizi de hazırladık. Ä°lk baÅŸlarda hobi olarak baÅŸlamıştık ÅŸimdi ise talebi karşılayamıyoruz. Yapacak olan arkadaÅŸlarımız varsa da yardımcı olabiliriz. Zonguldak'ta piyasası pazarı bol bir ürün vatandaÅŸlar tarafından beÄŸeniliyor. ÇeÅŸitli yemekleri yapılıyor. Kebapçılarda kebabı yapılıyor. Yaklaşık kilosunu 10 lira veya 12 liraya satıyoruz. Böyle bir tesisi yapmak yaklaşık 50 bin TL mal oluyor. Ä°nternetten araÅŸtırdık biraz zaten marketlerde vardı. Bundan sonraki aÅŸamada ikinci ünitemiz hazır zaten oraya devreye sokup Zonguldak piyasasına karşılamaya çalışacağız. Bu iÅŸe 1 ton ile baÅŸladık ÅŸuanda 15 tonluk üretim hane yaptık. 15 tondan aldığımız ürün ile Zonguldak piyasasına dağıtıyoruz. Ä°lk mahsulü aldıktan 15 gün sonra ikinci mahsulü alıyoruz. 10 gün sonrada üçüncü mahsulü topluyor. Her mahsulü topladığımızda üretim biraz daha düşüyor" dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo