Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE O OLAYIN DETAYLARI!!!

İŞTE O OLAYIN DETAYLARI!!!

KÖYLÜ’DEN ÇEVRE KATLİAMI İDDİASI!!!


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir araya gelen köylü, Orman İşletmesi Müdürlüğü ekiplerince onlarca çınar ağaçlarının kesilmek istendiği öne sürerek tepki gösterdi. Duruma direnen köylü, faaliyeti durdurdu.
Ereğli-Devrek arası köy bağlantı yolunun 30’uncu kilometresindeki ilçeye bağlı Ortaköy Köyü mevkisinde, doğaya zarar verildiği/verileceği iddiası köylüyü harekete geçirdi. Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait tomrukları istiflemek amaçlı “alan açmak” için onlarca çınar ağacı keseceklerini belirten köylü, kepçelerin önüne geçerek kesime engel oldu.
Köyde eskiden futbol sahası ve mesire alanı olarak kullandıkları yaklaşım 4 dönüm büyüklüğündeki bölgede Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince orman depolama alanı yapılasına tepki gösterdiler.
Öğlen saatlerinde alana gelen ekipler, köylülerin tepkisi ile karşılaştı. Emekli öğretmen Nihat Aydın, iş makinesinin önüne geçip faaliyete direndi. Olayı duyan diğer köylüler ise iddia ettikleri çevre katliamını durdurmak için Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile tartıştı.
AĞAÇLARI DAMGALAMIŞLAR!!!
Çalışmanın durdurulması ile içlerinde en genci 20, an yaşlısı ise 100 yıllık olduğu öne sürülen yaklaşık 50 çınar ağacı kesilmekten kurtuldu.
Köylülerden Nihat Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü`nün deposu olmasına rağmen alana tomruk yığmak istediğini belirterek, "Burada birçok ağacı damgalamışlar ve işaretlemişler, kesecekler. Ekipler geldi, çalışma başlattı, Bizde gelerek önlerini kestik. Bu alanı onlara vermeyeceğiz. Tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Aydın, söz konusu arazinin ‘köyün tüzel kişiliği’ olarak kayıtlara geçtiğini; mülkün köylüye ait olduğunu da öne sürdü.

"ÇALI ÇIRPI TEMİZLENECEK"
Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü`nde görevli Şef Şenol Bahar ise köylülerin iddia ettiği gibi yaklaşık 1 dönüm alan üzerinde bulunan ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Bir hafta önce kesilmesine karar verilen ağaçların işaretlendiğini ancak kesimden vazgeçtiklerini de anlatan Bayar, şöyle dedi:
"Bizde her türlü belge var, haritalarda da net gözüküyor. Köylülerin iddia ettiği gibi değil bu alan zaten ormanın. Hemen karşı tarafta orman depomuz var ama yeri sıkıntılı. Bu alanda çalıları ve dikenler temizlenerek bu alanı orman depo alanı olarak bir süre kullanmak istiyoruz. Ağaçların damgalanması ve işaretlenmesi ile ilgili daha önce böyle bir çalışma yapılmıştı ancak bu karardan vazgeçildi ve ağaçlar kesinlikle kesilmeyecek. Sadece alandaki diken ve çalılar temizlenecek."

KÖYLÜ BEKLİYOR
Gösterdikleri tepki nedeni ile işaretlenen ağaçların kesilmekten vazgeçildiğini yineleyen köylüler, Şef Şenol Bahar ile bir süre daha tartıştı. Köylüler iş makineleri gidene kadar alandan ayrılmayacaklarını ve köylülerin daha önceden futbol sahası ve mesire alanı olarak kullandığı bölgeyi depo yaptırmayacaklarını belirtti.

Öte yandan, durumun savcılığa bildirildiği, buradan çıkacak sonuç doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi.

 

 

İŞTE O OLAYIN DETAYLARI!!!

KÖYLÜ’DEN ÇEVRE KATLİAMI İDDİASI!!!

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo