Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE O CADDE VE SOKAKLAR !.

Ä°ÅžTE O CADDE VE SOKAKLAR !.

İl merkezinde sigara içme yasağının olduğu cadde ve sokaklar açıkladı.


 

Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereÄŸi 12.11.2020 tarihinde Ä°limiz Valisi Mustafa TUTULMAZ baÅŸkanlığında toplanarak İçiÅŸleri Bakanlığının 11.11.2020 tarihli ve 18579 sayılı “Corona Virüs Ek Tedbirleri” konulu Genelgesi doÄŸrultusunda aÅŸağıdaki kararlar alınmıştır.

* İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 09.09.2020 tarih ve 71 nolu Ara Kararı ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir.
Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.

 Maskenin doÄŸru ve sürekli ÅŸekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren GazipaÅŸa Caddesi, Uzun Mehmet Caddesi, Nizam Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi, FevzipaÅŸa Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Acılık Caddesi, BakkaloÄŸlu Caddesi, Ä°stasyon Caddesi ve bu caddelerin ara sokaklarında sigara içme yasağı getirilmesine karar verilmiÅŸtir."

Bu arada EreÄŸli içinde sigara içmenin yasak olduÄŸu cadde ve sokakların  ilçe Hıfzısıhha kurulu tarafından açıklaması  bekleniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ersin EreÄŸli

12 Kasım 2020 - 19:45

Kişiler ayrımı yapıldığı müddetçe kurallar her zaman cignenecektir.Cezayı ilk önce denetleme yapan yetkiliye keseceksin.

Yorum Yazın

Canlı Radyo