Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE BU GÜZEL HABER!

Ä°ÅžTE BU GÃœZEL HABER!

Kendisine akülü tekerlekli sandalye hediye edilen çocuğun mutluluğu


Okuluna, babasının kucağında gidebilen Efkan’ın ÅŸimdilerde mutluluÄŸuna diyecek yok...


Zonguldak ili EreÄŸli ilçesi Abdi köyünde, doÄŸduÄŸunda dünyaya ‘engelli’ olarak gözünü açan ÅŸimdi 10 yaşındaki çocuÄŸun, kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde okuluna rahatça gidebildiÄŸi bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Erkan-Mükerrem çiftinin iki çocuÄŸundan biri olan Efkan Özel, doÄŸumunun hemen ardından “kas hastası” olduÄŸu tespit edildi. Åžimdi ise 10 yaşında olan Efkan, yürüme yeteneÄŸi olmadığı için okuluna giderken anne ve babasından destek aldı. EreÄŸli FM’e konuÅŸan baba Özel, kucağına alarak her gün taşıdığı oÄŸlunu eÄŸitim aldığı Kurtlar Ä°lköğretim Okuluna götürüp getirdiÄŸini söyledi.
“O KADAR MUTLU KÄ°”
OÄŸluna akülü tekerlekli sandalye temin eden EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi, EreÄŸli Kent Konseyi ve belediye encümen üyesi Naciye Tozkoparan’a teÅŸekkür eden baba Özel, şöyle dedi:
Oğlum o kadar memnun ki, o kadar mutlu ki size anlatamam. Anlatılmaz yaşamınız lazım. Şu an istediği her yere gidebiliyor. Köy meydana gidebiliyor, gezebiliyor. Okuluna, sınıfına kendi başına girip çıkabiliyor. Bize bu mutluluğu yaşatanlara, oğlum ve ailem adına çok teşekkür ederim.
Öte yandan; EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk, EreÄŸli Kent Konseyi BaÅŸkanı Gökhan Günay ve EreÄŸli Belediye Meclis üyesi Naciye Tozkoparan, sandalye teslim sırasında verdikleri mesajlarda, “özel insanların” önlerine engel çıkartılmaması gerektiÄŸini vurguladılar.  
DiÄŸer yandan 20 yıllık geçmiÅŸi bulunan EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nin, bugüne deÄŸin yüzlerce özel bireye tekerlekli sandalye temin ettiÄŸi ve bir o kadar da temini için aracılık ettiÄŸi biliniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo