12 o C Kdz. Ereğli

İŞTE 8 MART MESAJLARI

Gündem 8 yıl 1 ay 25 gün 15 saat 59 dakika önce 1694

Haberi Paylaşın

8 Mart Dünya ve Türk kadınlarının eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür.Türk toplumunda kadın baş tacıdır. Toplumun ve ailenin en önemli yapı taşıdır. Kurtuluş Savaşında dahi vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan özverili Türk kadınının toplumsal hayatta hak ettiği yere gelmesi büyük önem arz eder. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızca büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen kadın hakları ve kadının korunmasına yönelik öncü çalışmalar sayesinde kadınlarımız geleceğe daha güvenli bakabilmektedirler. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum. Kadınlarımıza şiddetten uzak, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Hüseyin ÖZBAKIR - Ak Parti Zonguldak Milletvekili

------------------------------------------

Türk Milleti’nin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu belirten Çaturoğlu, kadınların hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Çaturoğlu, kutlama mesajında şu ifadelere de yer verdi: “Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımıza verdiğimiz önemin artması gerekiyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Aile bireylerini korumak ve aile mutluluğunu sağlamak için kadınlarımızın çok daha fazla donanımlı olması gerekiyor. Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliştiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır. AK Parti olarak bu güne kadar, Ailenin Korunması, Kadına Yönelik Şiddetin önlemesi, kadın istihdamı, kadınlarımız ve çalışan kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.”

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Faruk ÇATUROĞLU - Ak Parti Zonguldak Milletvekili

------------------------------------------

8 Mart 1857’de Amerika’nın New York kentinde bir tekstil fabrikasında çalışan emekçi kadınlar, 8 saatlik işgünü ve daha iyi çalışma koşulları için greve çıktı. Ancak devlet, egemen sınıfın çıkarlarını korumak için polis şiddetiyle, emekçi kadınların haklı mücadelesini bastırdı ve kadınları fabrikaya kilitledi. Fabrikada çıkan yangın sonucunda 129 emekçi kadın yanarak yaşamını yitirdi ve bu olay 8 Mart’a anlamını veren olay oldu.

O günlerden bugüne gelindiğinde, AKP Türkiye’sinde kadınlar işgücüne son derece düşük oranlarda katılmaktadır. İşgücüne katılan kadınların milyonlarcası, özellikle tekstil, temizlik ve tarım sektörlerinde, kayıt dışı-merdiven altı işletmelerde, asgari ücretin altında kalan ücretlerle, çok uzun saatlerde ve her türlü güvenceden yoksun bir şekilde çalışmaktadırlar.

2015 yılının Kasım ayında yayımlanan Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre; Türkiye, 145 ülke arasında 130’uncu sırada yer almaktadır.

AKP iktidarında kadınlar, yalnızca çalışma yaşamında değil, sosyal yaşamda ve aile yaşamında da sömürüye ve birçok saldırıya maruz kalmaktadırlar. Kadınlar, "En az üç çocuk" baskısıyla eve bağlanmak istenmekte, kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayısı gittikçe azalmakta, "çocuk gelin" sayısı hızla çoğalmakta, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar oranları, vicdanı olan herkesi kahredecek bir şekilde artmaktadır. AKP iktidarı döneminde, son 13 yılda Türkiye’de 5406 kadın öldürülmüştür. Geçtiğimiz yıl Mersin’de tecavüz edilerek vahşice katledilen Özgecan Aslan ve yine geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta evinde boğazı kesilerek vahşice katledilen Necla Sağlam cinayetleri, AKP iktidarının kadın hakları konusundaki karnesinin ne kadar kötü olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu tablo, AKP’nin Türkiye’yi her alanda olduğu gibi, kadın hakları konusunda da ne kadar geri götürdüğünü de ortaya koymaktadır.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa ve şiddete karşı çıkmak tüm insanlığın temel değerlerindendir. Kadınların eşit ve özgür bir birey olarak sosyal yaşamın ve çalışma yaşamının içinde olduğu, yaşam güvencesinin ve sosyal güvencesinin sağlandığı ve sömürülmediği bir dünya dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ünal DEMİRTAŞ - CHP Zonguldak Milletvekili

---------------------------------------------------------------

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Çakır İslam dininin kadınlara büyük önem verdiğine dikkat çekerek, kadın ve erkek arasındaki eşitlik ve kadınlara verilen değerin modern, güçlü, çağdaş yeni Türkiye’de daha da arttığını söyledi.

ÇAKIR “KADINLAR YAPI TAŞIMIZDIR”

Çakır, " Türkiye’de kadınlarla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Kadınlarımızın karşılaştıkları bazı sorunları, toplumun genel eğitim düzeyinin yükselmesiyle, kadınlarımızın sosyal, siyasal, ekonomik yaşamda etkinliklerinin artmasıyla ortadan kalkacaktır. Kadınlarımız, ülkemizin yapı taşıdır. Modern, güçlü, çağdaş, yeni Türkiye’nin simgesi ve cumhuriyetin de teminatıdır.

Şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza yaşamında başarı ve mutluluklar diliyoruz."

M. Fatih Çakır - AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 20 saat önce EREĞLİ'YE ACI HABER
6 saat 12 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 18 saat 13 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 9 saat 6 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 41 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 40 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 19 saat 34 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 7 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 4 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 18 saat 18 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !